Bitcoin en Altcoin Wallet

Een wallet is niets meer dan een portemonnee of rekening waar je je cryptomunten in bewaard zoals Bitcoin, Ethereum, Cardano, etc. Er wordt echter onderscheid gemaakt in hot- en cold-wallets.

Gratis Crypto HandleidingGratis Online Training

Hot Wallet

Een hot wallet is een portemonnee die op de een of andere manier met internet is verbonden. Als je bijvoorbeeld een account aanmaakt op Binance en geld overmaakt naar je portemonnee, dan doe je een storting in de hot wallet van Binance. Deze wallets zijn eenvoudig in te stellen en je kunt je eigen geld snel gebruiken, wat erg handig is voor handelaren en andere frequente gebruikers.

Sinds het ontstaan van Bitcoin bestaan ​​er hot wallets voor cryptocurrency. Ze zijn er in twee vormen: online- en desktop-wallets. Mobiele wallets worden ook als digitale wallets beschouwd, maar vanwege hun mobiliteit kunnen ze worden geclassificeerd als hybride wallets.

De twee grote voordelen van hot wallets zijn dat ze de mogelijkheid hebben om elke cryptocurrency te bewaren en dat ze gratis zijn.

  Cold Wallet

  Aan de andere kant is de koude portemonnee niet verbonden met internet. In plaats daarvan gebruiken ze fysieke media om sleutels offline op te slaan, waardoor ze bestand zijn tegen online hackeraanvallen. Daarom is een koude portemonnee een veiligere optie om je cryptocurrency te bewaren. Deze methode wordt ook wel cold storage of koude opslag genoemd en is met name geschikt voor lange termijn investeerders die niet willen handelen.

  Net als hot wallets hebben cold wallets hun voor- en nadelen, dus laten we ze eens bekijken.

  Een van de grootste voordelen van een cold wallet is dat je overal cryptovaluta aan je zijde kunt hebben. In vergelijking met hot wallets hebben cold wallets echter enkele duidelijke nadelen.

  Ten eerste is cold wallet van cryptocurrencies vaak duur. Het typische prijskaartje voor een cold wallet is ongeveer honderd euro, afhankelijk van hoeveel cryptomunten je hebt, kan dit goedkoop of erg duur zijn.

  Een ander nadeel is dat de soorten cryptocurrencies die in een cold wallet kunnen worden opgeslagen beperkter zijn. De meeste cold wallets kunnen zo’n 1500 verschillende cryptocurrencies opslaan, zoals Bitcoin, Ethereum, enz. Dat lijkt veel, maar als je bedenkt dat er inmiddels 10.000+ cryptocurrencies zijn is dat dus niet zoveel.

  Als je puur kijkt naar Bitcoin dan is er ook een speciale Bitcoin Wallet beschikbaar.

  Waarom Cold Wallets toch beter zijn dan Hot Wallets.

  Als je bovenstaand verhaal tot nu toe hebt gelezen, denk je misschien: “Hoe kunnen cold wallets beter zijn? Nou, er is een simpele reden waarom cold wallets voor cryptocurrencies de meest verstandige keus is; Veiligheid. 

  Als het gaat om opslag van cryptocurrency, zijn cold wallets de beste manier van beveiliging.

  Hot wallets zijn de meest kwetsbare wallets. Alle hot wallets hebben uw beveiligingssleutels en codes op hun online servers staan, die kwetsbaar zijn voor hackeraanvallen, frauduleuze acties en ander crimineel gedrag. Natuurlijk hebben de meeste high-profile hot-wallet productsites en bedrijven belangrijke beveiligingsmaatregelen genomen, maar alles wat nodig is, is een klein gaatje in het systeem waardoor je spaargeld voor altijd kan verdwijnen.

  Welke cryptomunten kunnen potentieel hard stijgen?

  Mocht je het spannend en leuk vinden om de potentiële cryptoparels van de komende jaren te ontdekken dan raad ik je aan om snel een kijkje te nemen. Dit is wel de meest risicovolle investering die je kan doen, maar kan potentieel ook de meest winstgevende zijn.