Wat is Shiba Inu ?

Een "meme" token klaar voor een rug pull? Of is er meer?
shiba inu kopen op bitvavo

Waar komt Shiba Inu vandaan?

Shiba Inu is gelanceerd in augustus 2020 door een onbekende oprichter die bekent is onder de naam Ryoshi en zijn compagnon die ook onbekend is.

Gelukkig heeft hij een blog geschreven met daarin zijn intentie omtrent Shiba. Deze blogpost genaamd All Hail Shiba kan je lezen op het platform medium.com. Wat vooral duidelijk wordt als je deze blogpost leest is dat het één groot expiriment is. Ook de enorm informele schrijfstijl valt op en komt m.i. niet heel betrouwbaar over. Maar niet te snel oordelen, het gaat tenslotte om de inhoud en niet de manier waarop die inhoud beschreven wordt.

Terugkomend op de onbekende compagnon van Ryoshi. Ryoshi heeft deze persoon ontmoet in 2019 op Devcon, deze persoon had “veel invloed in de crypto markt”.

Deze onbekende compagnon heeft destijd 10 Ethereum (zo’n $4000 waard) aan liquiditeit beschikbaar gesteld op Uniswap zodat er “geswapped” kon worden tussen Ethereum en Shiba tokens. Shiba is een ERC-20 token, wat betekent dat het op Ethereum gebouwd is. Deze persoon heeft er dus voor gezorgd dat het mogelijk was om Shiba te kopen op Uniswap.

Het wordt echter nog vreemder. 50% Van de Shiba tokens is toen beschikbaar gekomen op Uniswap zodat mensen het konden kopen. De andere 50% is toen overgemaakt naar Vitalik Buterin, de oprichter van Ethereum. Je zou bijna gaan denken dat de onbekende compagnon, met veel invloed in de crypto markt misschien wel Vitalik Buterin is?

Vitalik heeft echter 80% van zijn ontvangen tokens weggegooid en de overige 20% weggegeven aan goede doelen. 

Hoe is Shiba Inu zo populair geworden?

De eerste 8 maanden na oprichting is er vrijwel niks gebeurd met Shiba Inu.

Echter, na een aantal tweets van onze grote vriend (en vijand) Elon Musk over zijn liefde voor “dog tokens” en Dogecoin die omhoog schoot, begon Shiba ook enorme prijsactie te laten zien.

Na de enorme piek in mei 2021 kwam Shiba weer als een raket omlaag om vervolgens stabiel rond ongeveer $0.000007 per token te blijven.

Vervolgens schoot de prijs in oktober nog verder omhoog als het gevolg van o.a. nieuwe tweets van Elon Musk en andere gebeurtenissen en hype rondom Shiba.

Is Shiba een meme coin?

In de basis is Shiba absoluut een meme coin. Een onbekende ontwikkelaar die het is gestart als experiment met een populaire meme-hond als logo.

Het is altijd lastig om te bepalen of een project het waard is om te investeren. Een aantal vragen die ik stel wanneer ik bepaal of een project het waard is om er geld in te steken:

  • Lost het project een probleem op?
  • Is dit een belangrijk probleem?
  • Zijn mensen, instanties, overheden bereid om daarin te investeren?
  • Zit er een gedreven en deskundig team achter?
  • Heeft het een sterke community?

Shiba tikt geen enkel punt hierboven aan, toen het in augustus 2020 opgericht werd. Zelf zou ik niet snel investeren in meme coins of hype coins. Daarmee ontken ik niet dat er veel geld mee te verdienen valt, maar het is voor mij persoonlijk niks.

Dit is overigens geen financieel advies, maar mijn eigen mening.

Wat kan ik met Shiba?

Op dit moment heeft Shiba een zeer grote en sterke community die zich #ShibArmy noemt. Er zijn inmiddels zelfs al dApps gebouwd zoals een Decentralized Exchange (DeX) genaamd ShibaSwap. Dit is al een hele verbetering ten opzichte van andere meme-coins.

Het wordt nu wel weer wat verwarrend, want in het hele Shiba ecosysteem heb je naast de SHIB token ook een BONE token (Bone ShibaSwap) en een LEASH token (Doge Killer Token)

  • BONE token: Dit token krijg je als beloning voor liquiditeit beschikbaar stellen op ShibaSwap. Dit is ook de “bestuurs-token” (governance token) waarmee je stemrecht hebt om veranderingen in het ShibaSwap platform te bewerkstelligen.
  • LEASH token: Dit token begon als DogeCoin prijs-tracker en is later gewoon een opzichzelfstaande token in het Shiba ecosysteem geworden. Het voordeel wat je hebt met dit token is dat je toegang hebt tot ‘early access’ als het gaat om Shiba NFT projecten.

Wat is de toekomst van Shiba?

Er lopen op dit moment meerdere projecten op het Shiba ecosysteem.

  • Shibarium: een eigen Shiba blockchain. Hierdoor heeft Shiba Ethereum niet meer nodig.
  • SHI: De stable-coin van Shiba.
  • Shibanet: Dit moet een betalingsplatform worden waarmee elk bedrijf of persoon de SHI stable coin kan accepteren als betaalmiddel.

Uiteindelijk zit er dus veel meer achter het in eerste instantie meme-coin imago van Shiba. Eigenlijk komt het erop neer dan Shiba een soort Dogecoin 2.0 is. Een verbeterde versie waar veel meer mogelijkheden mee zijn.

Wat ooit begon als een meme-coin lijkt toch een wat meer serieuzere vorm aan te nemen.

Of toch niet?…

Er gaan ook theorieën dat Shiba door insiders en handelsbeurzen is gemaakt om meer controle en invloed te krijgen over de “nieuwelingen” in the crypto markt. Dat is meteen de reden waarom Shiba beschikbaar is op alle grote handelsbeurzen en Coinbase er zelfs reclame mee maakt. Wat erg vreemd is aangezien er normaal gesproken vrij veel voor nodig is om een coin op een grote handelsbeurs te krijgen. Shiba was niks en werd toch overal beschikbaar gesteld en bijna “door de strot” geduwd door alle sociale media.

Dogecoin was oncontroleerbaar als meme-coin voordat ze hun voordeel eruit konden halen. Ze hebben dus zelf een meme-coin bedacht met dezelfde hond als logo, toen was er Shiba Inu.

Waar kan ik Bitcoin of andere altcoins kopen?

Voor beginners is Bitvavo gewoon de makkelijkste manier om crypto te kopen.

Bekijk hier alle projecten die ik zelf in bezit heb. Doe wel eerst je eigen onderzoek! De lijst is niet helemaal up-to-date, maar geeft wel een beeld.

Let op: Dit is geen investeringsadvies, maar slechts informatief bedoelt.

Stap voor stap begeleiding

Hieronder zie je een stap-voor-stap video hoe je een account aanmaakt op Bitvavo en je eerste aankoop kan doen.

Welke cryptomunten kunnen potentieel hard stijgen?

Mocht je het spannend en leuk vinden om de potentiële cryptoparels van de komende jaren te ontdekken dan raad ik je aan om snel een kijkje te nemen. Dit is wel de meest risicovolle investering die je kan doen, maar kan potentieel ook de meest winstgevende zijn.

Disclaimer

Op deze website wordt geen financieel advies gegeven. Kennis van Crypto is geen financieel adviseur. Doe altijd eerst zelf onderzoek voordat je gaan investeren of schakel desnoods een professional in die je verder kan helpen. Kennis van Crypto kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld. Ik laat je de richting zien die voor mij heeft gewerkt, echter geeft dat natuurlijk geen garanties. Jij bent als enige verantwoordelijk voor investeringen die je doet en het geld wat je daarmee verdient of verliest.

Deze website is puur tot stand gekomen door persoonlijk enthousiasme in de crypto-wereld en eigen ervaringen door de jaren heen. Ik merkte veel interesse van vrienden en familie en ik geloof dat deze technologie de toekomst heeft. Via deze website wil ik starters in de crypto-wereld informeren wat er mogelijk is en de basiskennis meegeven.

Je kan deze website het beste zien als mijn persoonlijke crypto reis die ik met jullie deel.

Je zult op deze website affiliate-links tegenkomen naar andere websites die interessante cursussen, workshops, e-handleidingen, hardware wallets, etc aanbieden.

Je zal dan doorgelinkt worden naar betrouwbare partners van Kennis van Crypto. Kennis van Crypto krijgt vervolgens een kleine vergoeding wanneer je een aankoop doet. Daarmee wil ik deze website bekostigen en verder uitbouwen om de crypto-beginner te helpen.