Wat is Polygon (MATIC)

Waarom is dit project belangrijk voor Ethereum?
Crypto Masterclasscrypto kopen op bitvavo

Introductie: Polygon (Matic)

Ethereum is geweldig – het is de meest populaire hub voor DeFi ontwikkelingsactiviteiten en verreweg de veiligste blockchain die geschikt is voor smart-contracts. Maar het heeft een aantal serieuze beperkingen. Het werkt niet goed samen met andere blockchains en het lijdt aan ernstige “opstopping” als gevolg van de enorme vraag van gebruikers. 

Maar Polygon, een raamwerk voor het bouwen van interoperabele Ethereum-blockchains, heeft misschien wel de oplossing.

 

Wat is Polygon Matic?

Polygon is een antwoord op enkele van de grote uitdagingen waarmee Ethereum vandaag te maken heeft, zoals hoge kosten, slechte gebruikerservaring en lage transactiedoorvoer. 

Polygon wilt bereiken dat verschillende blockchains in staat zijn om vrij en gemakkelijk waarde en informatie uit kunnen wisselen – waarbij de technologische en ideologische grenzen worden weggenomen die de meeste blockchains van vandaag scheiden.

Dit wil Polygon bereiken door een eenvoudig te gebruiken raamwerk te bieden waarmee ontwikkelaars met één klik hun eigen aangepaste Ethereum-compatibele blockchain kunnen lanceren. Dat wil zeggen dat het zonder problemen kan werken op de Ethereum blockchain.

Korte video uitleg

matic-network
matic-network

Polygon (MATIC)

Price
$ 1.12

Wat maakt Polygon (Matic) uniek?

 

Polygon breidt de visie en reikwijdte van het oorspronkelijke Matic Network-project drastisch uit. Door ontwikkelaars een reeks tools te bieden die ze kunnen gebruiken om (super) schaalbare en krachtige blockchains en gedecentraliseerde applicaties (DApps) te maken.

Het is uniek in de markt, omdat het de enige schaalbaarheidsoplossing is die de Ethereum Virtual Machine (EVM) ondersteunt en verbonden blockchains in staat stelt om onafhankelijke beveiliging te behouden, terwijl ook samenwerking tussen zowel elkaar als de Ethereum-hoofdketen wordt gegarandeerd. 

Omdat bouwen op Polygon erg lijkt op bouwen op Ethereum, is het platform onmiddellijk toegankelijk voor de grootste blockchain-ontwikkelingsgemeenschap ter wereld. Die zijn nu in staat om zeer schaalbare applicaties te bouwen die volledig kunnen profiteren van de netwerkeffecten van Ethereum zonder een consessie te doen.

Waarom is schaalbaarheid zo’n probleem?

Als je de afgelopen maanden tijdens de piekuren het Ethereum-netwerk hebt gebruikt, is het je misschien opgevallen dat de transactiekosten kunnen variëren van enigszins acceptabel tot bijna ondraaglijk. 

In april 2021 varieerden deze vergoedingen van gemiddeld $9 tot meer dan $30 per transactie en soms ver boven deze cijfers.

Hier zijn een aantal belangrijke redenen voor. De eerste is het beperkte aantal transacties dat het Ethereum-netwerk tegelijkertijd kan verwerken – dit staat bekend als de transactiedoorvoer. Volgens de huidige schattingen kan het Ethereum-netwerk bij piekbelasting ongeveer 15 transacties per seconde (tps) aan, maar de grote vraag overtreft deze transactiesnelheid met gemak.

Het tweede pount is dat Ethereum wereldwijde consensus moet bereiken voordat transacties worden afgerond. Dit kan geruime tijd duren vanwege vertragingen in de verspreiding van het Proof of Work (POW) netwerk. 

Als gevolg hiervan hebben gebruikers twee opties. Ze kunnen ofwel de hoeveelheid gas die ze betalen verhogen (en dus hun transactiekosten) om ervoor te zorgen dat hun transacties door miners worden geprioriteerd en snel worden bevestigd, of ze kunnen een lage vergoeding instellen en wachten tot het netwerk minder drukte vertoont waardoor het lang duurt voordat je transactie door komt.

 

Welke cryptomunten kunnen potentieel hard stijgen?

Mocht je het spannend en leuk vinden om de potentiële cryptoparels van de komende jaren te ontdekken dan raad ik je aan om snel een kijkje te nemen. Dit is wel de meest risicovolle investering die je kan doen, maar kan potentieel ook de meest winstgevende zijn.

Disclaimer

Op deze website wordt geen financieel advies gegeven. Kennis van Crypto is geen financieel adviseur. Doe altijd eerst zelf onderzoek voordat je gaan investeren of schakel desnoods een professional in die je verder kan helpen. Kennis van Crypto kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld. Ik laat je de richting zien die voor mij heeft gewerkt, echter geeft dat natuurlijk geen garanties. Jij bent als enige verantwoordelijk voor investeringen die je doet en het geld wat je daarmee verdient of verliest.

Deze website is puur tot stand gekomen door persoonlijk enthousiasme in de crypto-wereld en eigen ervaringen door de jaren heen. Ik merkte veel interesse van vrienden en familie en ik geloof dat deze technologie de toekomst heeft. Via deze website wil ik starters in de crypto-wereld informeren wat er mogelijk is en de basiskennis meegeven.

Je kan deze website het beste zien als mijn persoonlijke crypto reis die ik met jullie deel.

Je zult op deze website affiliate-links tegenkomen naar andere websites die interessante cursussen, workshops, e-handleidingen, hardware wallets, etc aanbieden.

Je zal dan doorgelinkt worden naar betrouwbare partners van Kennis van Crypto. Kennis van Crypto krijgt vervolgens een kleine vergoeding wanneer je een aankoop doet. Daarmee wil ik deze website bekostigen en verder uitbouwen om de crypto-beginner te helpen.