PancakeSwap Review

Wat is PancakeSwap en hoe werkt het?
Pancakeswap kopen op bitvavo

Wat is PancakeSwap?

In de basis is PancakeSwap een decentralized exchange (DEX) of op zijn Nederlandse gezegd een gedecentraliseerde beurs. In tegenstelling tot een gecentraliseerde beurs (CEX) zoals KuCoin of Bitvavo is PancakeSwap gebouwd op de Binance Smart Chain (BSC), een blockchain ontwikkeld door Binance.
Een gedecentraliseerde beurs zoals PancakeSwap wordt niet door één bepaalde partij beheert. Het is eigenlijk een geautomatiseerd algoritme wat “leeft” op de blockchain. In dit geval is dat de Binance Smart Chain (BSC). Los van het feit dat de blockchain door Binance is ontwikkeld hebben zij hier geen invloed op.
De voordelen van PancakeSwap, en met name de Binance Smart Chain:
 • Erg goedkoop om transacties te doen. ($0,04 tot $0,20 ongeveer).
 • Enorm snel netwerk. (enkele seconden per transactie).
 • Geen KYC vereisten, dus volledig anoniem.
 • PancakeSwap is gecontroleerd en beveiligd door CertiK.

Wat kan je ermee?

 • Handelen:
  Op PancakeSwap heb je de mogelijkheid om als gebruiker alle BEP-20 tokens te wisselen met elkaar. (swappen). Elk crypto project dat is gebouwd op de Binance Smart Chain is daar dus te ruilen met elkaar. Je handelt vanuit je eigen wallet en blijft dus altijd 100% eigenaar van je eigen crypto.
 • Verdienen:
  Door PancakeSwap (CAKE) tokens te staken op het platform (in syrup pools) kan je als beloning extra crypto verdienen. Zowel meer CAKE als andere crypto is te verdienen.
 • Liquiditeit toevoegen:
  Je kunt tokens alleen ruilen op PancakeSwap als er voldoende liquiditeit is voor die tokens. Als niemand liquiditeit heeft toegevoegd voor de token die je wilt ruilen, zal het moeilijk, duur of zelfs onmogelijk zijn. Door als gebruiker liquiditeit te bieden, krijgt je LP-tokens (Liquidity Provider-tokens), waarmee je beloningen verdient om ervoor te zorgen dat er altijd liquiditeit is die de beurs kan gebruiken.
 • Loterij: Ook heb je de mogelijkheid om loterij tickets te kopen en daarmee prijzen te verdienen. Een ticket koop je met CAKE tokens. 1 Ticket kost $5 USD in CAKE waarde. Elk ticket krijgt een willekeurige 6 cijferige reeks en hoe meer cijfers je goed hebt, hoe hoger je prijs. Hetzelfde principe dus als andere loterijen.
 • Voorspellingen, NFT en Investeren in nieuwe projecten: Ook kan je voorspellingen doen, bijvoorbeeld dat een bepaalde koers gaat stijgen. Heb je het goed, dan win je. Je kan ook NFT’s kopen op PancakeSwap en meedoen met investeren in nieuwe crypto projecten Initial Farm Offering (IFO).

 

Waar is de CAKE token voor?

 • Staken in de Syrup Pools om extra tokens te verdienen.
 • Als liquidity provider meer CAKE verdienen.
 • Loterij tickets kopen.
 • Met IFO sales meedoen.
 • NFT aankopen doen.
 • Stemmen over de voorstellen met betrekking tot het PancakeSwap ecosysteem.
 • En meer in de toekomst.

In het blog artikel over Revault Network geef ik aan dat ik mijn CAKE tokens ook heb gestaked, maar dan niet direct bij PancakeSwap zelf op het platform. Ik maak gebruik van het Revault Network platform, de reden wordt in dat artikel uitgelegd.

Hoe werkt PancakeSwap?

Voordat je PancakeSwap kan gebruiken moet je eerst een wallet hebben zoals MetaMask. In die wallet moet je dan crypto tokens hebben staan zoals in dit geval bijvoorbeeld BNB.

 • Maak eerst een MetaMask wallet aan: lees hier hoe dat moet.
 • Voeg vervolgens de Binance Smart Chain toe zoals hier.
 • Aangezien we met PancakeSwap werken op de Binance Smart Chain is het noodzakelijk om te zorgen dat je BNB tokens in je wallet krijgt. Ik zou aanraden om via Binance je BNB te kopen en deze vervolgens over te zetten naar je MetaMask wallet.
 • Zorg ervoor dat de tokens in je wallet zichtbaar worden. Onderin klik je op “Import Tokens”. Het Token Address zoek je op CoinGecko of CoinMarketCap op. Als je het juiste Token Address hebt toegevoegd zie je automatisch het Token Symbol en Token Precision verschijnen. Klik op Import en je ziet vervolgens je token in de lijst met Assets/Tokens staan en de hoeveelheid die je hebt.
 • Als je eenmaal je token in je wallet hebt kan je naar pancakeswap.finance gaan en je eerste trade doen.
 • De video hieronder geeft je een goede uitleg van A tot Z. Ik zal binnenkort ervoor zorgen dat ik een eigen, Nederlandse video maak.

PancakeSwap (CAKE) token kopen.

Voor beginners is Bitvavo gewoon de makkelijkste manier om crypto te kopen. Ook PancakeSwap is te koop op Bitvavo.

Bekijk hier alle projecten die ik zelf in bezit heb. Doe wel eerst je eigen onderzoek!

Let op: Dit is geen investeringsadvies, maar slechts informatief bedoelt.

Stap voor stap begeleiding

Hieronder zie je een stap-voor-stap video hoe je een account aanmaakt op Bitvavo en je eerste aankoop kan doen.

Welke cryptomunten kunnen potentieel hard stijgen?

Mocht je het spannend en leuk vinden om de potentiële cryptoparels van de komende jaren te ontdekken dan raad ik je aan om snel een kijkje te nemen. Dit is wel de meest risicovolle investering die je kan doen, maar kan potentieel ook de meest winstgevende zijn.

Disclaimer

Op deze website wordt geen financieel advies gegeven. Kennis van Crypto is geen financieel adviseur. Doe altijd eerst zelf onderzoek voordat je gaan investeren of schakel desnoods een professional in die je verder kan helpen. Kennis van Crypto kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld. Ik laat je de richting zien die voor mij heeft gewerkt, echter geeft dat natuurlijk geen garanties. Jij bent als enige verantwoordelijk voor investeringen die je doet en het geld wat je daarmee verdient of verliest.

Deze website is puur tot stand gekomen door persoonlijk enthousiasme in de crypto-wereld en eigen ervaringen door de jaren heen. Ik merkte veel interesse van vrienden en familie en ik geloof dat deze technologie de toekomst heeft. Via deze website wil ik starters in de crypto-wereld informeren wat er mogelijk is en de basiskennis meegeven.

Je kan deze website het beste zien als mijn persoonlijke crypto reis die ik met jullie deel.

Je zult op deze website affiliate-links tegenkomen naar andere websites die interessante cursussen, workshops, e-handleidingen, hardware wallets, etc aanbieden.

Je zal dan doorgelinkt worden naar betrouwbare partners van Kennis van Crypto. Kennis van Crypto krijgt vervolgens een kleine vergoeding wanneer je een aankoop doet. Daarmee wil ik deze website bekostigen en verder uitbouwen om de crypto-beginner te helpen.