Internet Computer (ICP)

De snelste en meest schaalbare blockchain. Het internet opnieuw uitgevonden!
laat mij meer crypto-parels zienInternet Computer (ICP) kopen

Wat is Internet Computer? (ICP)

Simpel gezegd, ICP is het eerste blockchain-project in zijn soort dat het internet zelf schaalt. In plaats van dat de gegevens van mensen op één plek worden opgeslagen, gebruikt Internet Computer blockchain-technologie om het netwerk door duizenden computers te laten draaien. 
Internet Computer (ICP) is een gedecentraliseerd platform, vergelijkbaar met internet, maar met één belangrijk verschil: het wordt niet “beheert” door een paar grote bedrijven zoals Facebook, Google, Amazon of Twitter.

In het gecentraliseerde internet dat we momenteel gebruiken, functioneert een website door gegevens over te dragen tussen het apparaat van een gebruiker en de servers van het bedrijf. Om bijvoorbeeld Netflix te kunnen kijken, moeten er gegevens van zijn servers naar je laptop of televisie worden gestuurd.

Internet Computer verwijdert deze gecentraliseerde dataservers uit zijn netwerk. In plaats daarvan draait het netwerk op duizenden computers, die het nodes noemt. De gegevens worden niet opgeslagen op een paar gecentraliseerde locaties, maar zijn overal dankzij blockchain-technologie. Zoals bitcoin zich verwijdert van de gecentraliseerde banken die transacties beheren, verschuift internetcomputer weg van gecentraliseerde servers die de gegevens beheren.

Wat is Dfinity Foundation?

Het protocol werd opgericht in 2016, onder toezicht van de non-profit organisatie genaamd Dfinity Foundation, bestaande uit meer dan 250 ontwikkelaars verspreid over kantoren in San Francisco, Zürich, Palo Alto en Tokio.

De Internet Computer zelf is ontwikkeld door Dominic Williams, waarbij hij ICP het “nieuw open internet” noemde en het internet voorstelde “als een computer die veilige software host met superkrachten” .

Williams is een cryptografisch wetenschapper, vooral bekend als de uitvinder van Threshold Relay en Probabilistic Slot. De investeerders van de stichting zijn grotendeels durfkapitalisten, waaronder Aspect Ventures, Amino Capital, Eterna Capital, Polychain Capital en Andreessen Horowitz.

Hoe werkt Internet Computer? (ICP)

Gebruikers op internet worden tegenwoordig beheerd door IP-adressen (Internet Protocol) en elk apparaat heeft een uniek nummer. Zo kan data zijn weg naar jou vinden en weet bijvoorbeeld Netflix hoe het een video van Breaking Bad naar jou moet sturen en de video van Peaky Blinders naar iemand anders.

Internet Computer heeft een nieuw nummer geïntroduceerd in zijn blockchain-netwerk. Het heet het Internet Computer Protocol (ICP). Door gebruik te maken van ICP heeft het netwerk niet voor elke software een toegewijde server nodig, maar kan het tussen verschillende computers worden verplaatst.

ICP is een cryptografisch protocol dat wordt beheerd door knooppunten die worden beheerd door onafhankelijke providers en centra. Toen Internet Computer in mei 2021 werd gelanceerd werd het netwerk ondersteund door zo’n 48 centra en 1300 individuele knooppunten. Tegen het einde van het jaar was dat aantal gegroeid tot 123 centra en 4300 knooppunten. Internet Computer hoopt dat dit aantal zal blijven groeien tot in de duizenden.

Dankzij deze opzet kon Internet Computer een blockchain maken die met websnelheden kon werken, gegevens efficiënt kon verwerken en krachtige tools voor softwareontwikkeling kon bieden.

Ontwikkelaars zijn al begonnen met het bouwen van internetcomputernetwerken. In 2020 presenteerde het netwerk een TikTok-achtige app genaamd CanCan en een LinkedIn-kopie genaamd LinkedUp. Deze apps zijn niet openbaar, maar laten zien hoe je Internet Computer gebruikt kan worden.

Wat doet het ICP token?

Het ICP-token heeft in feite drie hoofdfuncties.

ICP-tokens bieden bestuursrechten aan houders, waardoor ze kunnen stemmen over voorstellen en updates van het protocol via het Network Nervous System (NNS). Bovendien kunnen gebruikers ICP-tokens verdienen voor deelname aan de NNS-governance-stemming. Houders van ICP-tokens die willen deelnemen aan het bestuur, moeten hun tokens hiervoor vergrendelen. De minimale blokkeringsperiode is zes maanden en het maximum is acht jaar! De werking van het governance-protocol betekent kort gezegd dat gebruikers die ICP-tokens voor langere tijd blokkeren, meer stemrecht krijgen. 

Een andere use case voor ICP-tokens is om netwerkdeelnemers te belonen voor eerlijk gedrag en onderhoud. 

Ten slotte is de derde use-case voor ICP-tokens om te betalen voor gaskosten op het netwerk. Om dit te doen, worden tokens omgezet in cycli die vervolgens kunnen worden gebruikt om berekeningen en het runnen van websites aan te sturen. 

Moet je nou wel of niet kopen nu?

Allereerst is dit geen financieel advies, maar puur mijn mening. 

Sinds eind 2021 ben ik met regelmaat ICP aan het kopen. Dit project is één van mijn grotere holdings voor de lange termijn en ik denk dat ICP technische gezien mijlenver voorloopt op alle andere layer-1 protocollen. Op moment van schrijven is ICP zo’n $5,22 per token. Een ultiem koopje als je het mij vraagt.

Internet Computer (ICP) is te koop op o.a. KuCoin, Bitvavo, Gate en Binance

Het zal de meeste niet zijn ontgaan dat de koers van ICP een dramatische start heeft gehad. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan en blogs geschreven hierover. Er is heel veel FUD verspreid hierover en veel manipulatie geweest van grote whales.

Hieronder vindt je een duidelijke uitleg wat er precies gebeurd is met aantoonbare bewijzen. Trek zelf je conclusies.

Conclusie.

ICP is een zeer ambitieus project dat is bedacht om de monopolie van bedrijven op internet te ondermijnen. Ze worden de eerste blockchain die op internetsnelheid draait en kan worden opgeschaald om een ​​oneindige hoeveelheid computers en gegevens te ondersteunen. Een bredere focus van de organisatie ligt op het creëren van een open internet – een plek waar ontwikkelaars nieuwe generatie applicaties maken. Er zijn al reeds meerdere applicaties die op het Internet Computer netwerk draaien.

Onbeperkte bandbreedte stelt gebruikers in staat om directe bewerkingen uit te voeren en complexe gedecentraliseerde applicaties en slimme contracten te starten. Dit project heeft decentralisatie hoog in het vaandel staan, daarom hebben alle ICP-tokenhouders invloed op de besluitvorming van het project.

Waar kan ik Bitcoin of andere altcoins kopen?

Voor beginners is Bitvavo de makkelijkste manier om crypto te kopen.

Daarnaast maak ik gebruik van Binance, KuCoin en Gate.

Bekijk hier alle projecten die ik zelf in bezit heb. Doe wel eerst je eigen onderzoek! De lijst is niet helemaal up-to-date, maar geeft wel een beeld.

Let op: Dit is geen investeringsadvies, maar slechts informatief bedoelt.

Stap voor stap begeleiding

Hieronder zie je een stap-voor-stap video hoe je een account aanmaakt op Bitvavo en je eerste aankoop kan doen.

Welke cryptomunten kunnen potentieel hard stijgen?

Mocht je het spannend en leuk vinden om de potentiële cryptoparels van de komende jaren te ontdekken dan raad ik je aan om snel een kijkje te nemen. Dit is wel de meest risicovolle investering die je kan doen, maar kan potentieel ook de meest winstgevende zijn.

Disclaimer

Op deze website wordt geen financieel advies gegeven. Kennis van Crypto is geen financieel adviseur. Doe altijd eerst zelf onderzoek voordat je gaan investeren of schakel desnoods een professional in die je verder kan helpen. Kennis van Crypto kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld. Ik laat je de richting zien die voor mij heeft gewerkt, echter geeft dat natuurlijk geen garanties. Jij bent als enige verantwoordelijk voor investeringen die je doet en het geld wat je daarmee verdient of verliest.

Deze website is puur tot stand gekomen door persoonlijk enthousiasme in de crypto-wereld en eigen ervaringen door de jaren heen. Ik merkte veel interesse van vrienden en familie en ik geloof dat deze technologie de toekomst heeft. Via deze website wil ik starters in de crypto-wereld informeren wat er mogelijk is en de basiskennis meegeven.

Je kan deze website het beste zien als mijn persoonlijke crypto reis die ik met jullie deel.

Je zult op deze website affiliate-links tegenkomen naar andere websites die interessante cursussen, workshops, e-handleidingen, hardware wallets, etc aanbieden.

Je zal dan doorgelinkt worden naar betrouwbare partners van Kennis van Crypto. Kennis van Crypto krijgt vervolgens een kleine vergoeding wanneer je een aankoop doet. Daarmee wil ik deze website bekostigen en verder uitbouwen om de crypto-beginner te helpen.