Hedera Hashgraph (HBAR)

Waarom is Hedera Hashgraph anders dan de Blockchain technologie?
Crypto Masterclasscrypto kopen op bitvavo

Wat is Hedera Hashgraph?

Hedera Hashgraph omschijft zichzelf als het enige openbare, gedecentraliseerde, gedistribueerde grootboek dat gebruik maakt van een snel, eerlijk en veilig Hashgraph-consensus algoritme.

Net als blockchain is Hashgraph een andere gedistribueerde grootboektechnologie ontworpen door Leemon Baird en in licentie gegeven door Swirlds Corporation. In feite is het een verbeterde versie van gedistribueerde grootboektechnologie die beveiliging en decentralisatie biedt door middel van hashing. Hedera is hierin uniek en kan dezelfde resultaten behalen als de meest voorkomende openbare blockchains, maar het is veel beter op het gebied van energie-efficiëntie, stabiliteit en veiligheid.

Het grootste voordeel is dat Hedera, in tegenstelling tot Blockchain, duizenden transacties per seconde kan verwerken, dus het zal geen problemen krijgen wat betreft snelheid.

hedera-hashgraph
hedera-hashgraph

Hedera (HBAR)

Price
$ 0.062243

Bandbreedte en transactiesnelheid

In tegenstelling tot traditionele blockchains die Proof of Work (PoW) gebruiken als consensus algoritme gebruikt Hashraph “gossip about gossip“en “virtual voting” consensusmechanisme.

Door deze consensus te gebruiken, bereikt Hashgraph een consensus over de geldigheid en tijdstempel van elke transactie. Met andere woorden; als de transactie geldig is, wordt de status van het grootboek bijgewerkt om de transactie met 100% zekerheid op te nemen.

Vergeleken met de traditionele Blockchain biedt Hashgraph-technologie bijna-perfecte efficiëntie als gekeken wordt naar bandbreedtegebruik en hoge transactiesnelheid (omdat transacties parallel kunnen worden verwerkt).

Blockchain heeft een transactiesnelheid van ongeveer 100 tot 1000 transacties per seconde, gebaseerd op protocollen als Ethereum, Hyperledger, etc. Hedera kan 500.000 transacties per seconde ondersteunen.

Transactiekosten

In termen van transactiekosten is Hedera Hashgraph beter dan Blockchain. Hedera’s transactiekosten zijn minder dan 1 cent, terwijl in Bitcoin de gemiddelde transactiekosten schommelen rond €8,00 (op het moment van schrijven). Vanwege de voordelen ten opzichte van blockchain, geloven blockchain-experts en technische experts dat Hashgraph de volgende golf van blockchain-technologie kan worden. Daardoor kunnen ontwikkelaars applicaties maken met hoge snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid.

Hoge rekenkracht en voeding

Een ander voordeel van Hedera ten opzichte van blockchain is dat het geen hoge rekenkracht en hoge stroomvoorziening vereist. Blockchain verbruikt veel elektriciteit voor het minen naar de cryptocurrency en vereist veel computerberekeningen om transacties goed te keuren. Met name het PoW consensus algoritme kost in verhouding tot de andere consensus algoritmes veel energie.

Raad van Bestuur

Hedera wordt beheerd door enkele van de grootste bedrijven ter wereld, waaronder Google, Boeing, IBM en LG. De marktleiders in deze branche vormen het Hedera Management Committee.

De raad van bestuur van Hedera omvat “tot 39 organisaties en bedrijven met een beperkte ambtstermijn en zeer gediversifieerd, die maar liefst 11 unieke afdelingen, academische wereld en non-profitorganisaties over de hele wereld weerspiegelen.”

De leden van het managementcomité van Hedera zijn toegewijd aan de codebasis en softwarerichting. Daarnaast zijn de verantwoordelijkheden onder meer het handhaven van de stabiliteit en decentralisatie van het gehele openbare netwerk van Hedera.

Welke cryptomunten kunnen potentieel hard stijgen?

Mocht je het spannend en leuk vinden om de potentiële cryptoparels van de komende jaren te ontdekken dan raad ik je aan om snel een kijkje te nemen. Dit is wel de meest risicovolle investering die je kan doen, maar kan potentieel ook de meest winstgevende zijn.

Disclaimer

Op deze website wordt geen financieel advies gegeven. Kennis van Crypto is geen financieel adviseur. Doe altijd eerst zelf onderzoek voordat je gaan investeren of schakel desnoods een professional in die je verder kan helpen. Kennis van Crypto kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld. Ik laat je de richting zien die voor mij heeft gewerkt, echter geeft dat natuurlijk geen garanties. Jij bent als enige verantwoordelijk voor investeringen die je doet en het geld wat je daarmee verdient of verliest.

Deze website is puur tot stand gekomen door persoonlijk enthousiasme in de crypto-wereld en eigen ervaringen door de jaren heen. Ik merkte veel interesse van vrienden en familie en ik geloof dat deze technologie de toekomst heeft. Via deze website wil ik starters in de crypto-wereld informeren wat er mogelijk is en de basiskennis meegeven.

Je kan deze website het beste zien als mijn persoonlijke crypto reis die ik met jullie deel.

Je zult op deze website affiliate-links tegenkomen naar andere websites die interessante cursussen, workshops, e-handleidingen, hardware wallets, etc aanbieden.

Je zal dan doorgelinkt worden naar betrouwbare partners van Kennis van Crypto. Kennis van Crypto krijgt vervolgens een kleine vergoeding wanneer je een aankoop doet. Daarmee wil ik deze website bekostigen en verder uitbouwen om de crypto-beginner te helpen.