Filecoin (FIL)

Een decentraal opslagnetwerk om je bestanden te bewaren.
laat mij meer crypto-parels zienFilecoin (FIL) kopen

Wat is Filecoin? (FIL)

Filecoin is een peer-to-peer netwerk voor het opslaan van bestanden met ingebouwde economische stimulans om ervoor te zorgen dat bestanden in de loop van de tijd betrouwbaar worden opgeslagen.

In Filecoin slaan gebruikers hun bestanden op via opslagproviders. Opslagproviders zijn computers die verantwoordelijk zijn voor het opslaan van bestanden en het bewijs dat ze deze in de loop van de tijd correct hebben opgeslagen. Iedereen die zijn bestanden wil opslaan of betaald wil worden voor het opslaan van bestanden van andere gebruikers, kan lid worden van Filecoin.

Beschikbare opslagruimte en de prijs van die opslagruimte wordt door geen enkel bedrijf gecontroleerd. In plaats daarvan faciliteert Filecoin een open markt voor het opslaan en ophalen van bestanden waaraan iedereen kan deelnemen.

Wat kan je met Filecoin? (FIL) 

Deze vraag kunnen we voor 2 doelgroepen beantwoorden. Namelijk de gebruikers van Filecoin en voor de opslagaanbieders.

Voor gebruikers

Met Filecoin kunnen gebruikers hun bestanden opslaan tegen zeer concurrerende prijzen en controleren of hun bestanden correct zijn opgeslagen.

Gebruikers kunnen een afweging maken tussen kosten, beschikbaarheid en snelheid door een opslagprovider te kiezen wiens opslag het beste bij hun behoefte past. Applicaties die Filecoin gebruiken, kunnen over opslag onderhandelen met elke opslagprovider op het netwerk. In tegenstelling tot gecentraliseerde opslagsystemen is het niet nodig om voor elke provider verschillende API’s te implementeren.

Gebruikers kunnen altijd controleren of hun bestanden correct zijn opgeslagen door het bewijsmateriaal op de Filecoin-blockchain te bekijken.

Voor opslagaanbieders

Met Filecoin kunnen opslagaanbieders hun opslag op de open markt verkopen.

Opslagproviders zijn individuen en organisaties die opslagproviders runnen en daarvoor Filecoin-tokens ontvangen. Een opslagprovider kan elke met internet verbonden computer zijn met vrije schijfruimte, of een speciaal systeem dat speciaal voor Filecoin is gebouwd met grote hoeveelheden opslagruimte. De blockchain van Filecoin beloont opslagproviders voor het bijdragen van nuttige opslag aan het internet, in plaats van het voltooien van verspillende proof-of-work-berekeningen.

Zodra opslagproviders het Filecoin-protocol hebben geïmplementeerd, hebben ze toegang tot de volledige Filecoin-gebruikersmarkt. Providers hoeven hun eigen opslag-API’s niet te ontwerpen of zelf reclame te maken voor hun producten, omdat dit wordt afgehandeld door het protocol en netwerk van Filecoin. Filecoin maakt een bloeiend gedecentraliseerd ecosysteem van onafhankelijke opslagproviders mogelijk door toegangsdrempels weg te nemen.

Moet je nou wel of niet kopen nu?

Allereerst is dit geen financieel advies, maar puur mijn mening. 

Filecoin is wat mij betreft het beste alternatief als het gaat om gedecentraliseerde opslag van bestanden. Zelf heb ik Filecoin ook in mijn portfolio en koop ik geregeld wat bij.

Filecoin (FIL) is te koop op o.a. KuCoin, Bitvavo, Gate en Binance

Conclusie.

Filecoin heeft een aantal voordelen ten opzichte van gecentraliseerde oplossingen voor data- en gegevensopslag. 

Kosten – Door een grotere vrije markt voor gegevensopslag te creëren, zou dit de prijs moeten drukken.

Schaal – Door miljoenen computers over de hele wereld samen te brengen, ontstaat een enorm opslagnetwerk.

Economie – In plaats van nieuwe opslagcomputers te bouwen, maakt Filecoin gebruik van bestaande opslagbronnen.

Veiligheid – Dropbox en iCloud zijn in het verleden gehackt. Een gedecentraliseerd netwerk als Filecoin betekent dat er geen centraal aanvalspunt is, waardoor het nagenoeg onmogelijk wordt om te hacken.

Waar kan ik Bitcoin of andere altcoins kopen?

Voor beginners is Bitvavo de makkelijkste manier om crypto te kopen.

Daarnaast maak ik gebruik van Binance, KuCoin en Gate.

Bekijk hier alle projecten die ik zelf in bezit heb. Doe wel eerst je eigen onderzoek! De lijst is niet helemaal up-to-date, maar geeft wel een beeld.

Let op: Dit is geen investeringsadvies, maar slechts informatief bedoelt.

Stap voor stap begeleiding

Hieronder zie je een stap-voor-stap video hoe je een account aanmaakt op Bitvavo en je eerste aankoop kan doen.

Welke cryptomunten kunnen potentieel hard stijgen?

Mocht je het spannend en leuk vinden om de potentiële cryptoparels van de komende jaren te ontdekken dan raad ik je aan om snel een kijkje te nemen. Dit is wel de meest risicovolle investering die je kan doen, maar kan potentieel ook de meest winstgevende zijn.

Disclaimer

Op deze website wordt geen financieel advies gegeven. Kennis van Crypto is geen financieel adviseur. Doe altijd eerst zelf onderzoek voordat je gaan investeren of schakel desnoods een professional in die je verder kan helpen. Kennis van Crypto kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld. Ik laat je de richting zien die voor mij heeft gewerkt, echter geeft dat natuurlijk geen garanties. Jij bent als enige verantwoordelijk voor investeringen die je doet en het geld wat je daarmee verdient of verliest.

Deze website is puur tot stand gekomen door persoonlijk enthousiasme in de crypto-wereld en eigen ervaringen door de jaren heen. Ik merkte veel interesse van vrienden en familie en ik geloof dat deze technologie de toekomst heeft. Via deze website wil ik starters in de crypto-wereld informeren wat er mogelijk is en de basiskennis meegeven.

Je kan deze website het beste zien als mijn persoonlijke crypto reis die ik met jullie deel.

Je zult op deze website affiliate-links tegenkomen naar andere websites die interessante cursussen, workshops, e-handleidingen, hardware wallets, etc aanbieden.

Je zal dan doorgelinkt worden naar betrouwbare partners van Kennis van Crypto. Kennis van Crypto krijgt vervolgens een kleine vergoeding wanneer je een aankoop doet. Daarmee wil ik deze website bekostigen en verder uitbouwen om de crypto-beginner te helpen.