QAN Platform (QANX)

De kwantumbestendige Layer 1 hybride blockchain!
QANX kopen op Gate

Wat is QAN Platform?

QANplatform is het kwantumbestendige Layer 1 hybride blockchain-platform waarmee ontwikkelaars en ondernemingen kwantumbestendig kunnen bouwen: slimme contracten, DApps, DeFi-oplossingen, NFT’s, tokens, Metaverse bovenop het QAN-blockchainplatform in elke programmeertaal.
Kwantumcomputers zijn slechts een kwestie van tijd. Een nieuwe techniek die ongelooflijk snelle computers mogelijk maakt. Goed nieuws zou je denken en dat is ook zo, in algemene zin. Echter kunnen nieuwe technieken ook voor slechte doeleinden gebruikt worden.
Het meest verontrustende en reeds bewezen deel is dat ze in staat zullen zijn om de meeste blockchain-platformen te breken, inclusief het digitale handtekeningschema dat wordt gebruikt door Bitcoin, Ethereum, enz.
Kortom, we vertrouwden op deze algoritmen, maar alles wat we tot nu toe als veilig beschouwden, is om deze reden verdwenen.

Layer 1 blockchain?

Wat is een layer 1 blockchain hoor ik je denken? Heel simpel gezegd kan je het beschouwen als bijvoorbeeld de Google Play Store, een platform waar ontwikkelaars hun App op kunnen bouwen, de basis van alles.

De Google Play Store is als het ware de layer 1 blockchain. Een App die vervolgens wordt gemaakt op deze layer 1 blockchain is dan een Layer 2 App. De apps die je kan downloaden in de Google Play Store.

Nogmaals, dit is een hele simplistische uitleg, maar het geeft je een beeld van de belangrijke functie van een layer 1 blockchain. Andere layer 1 blockchains zijn Ethereum, Avalanche, Solana, Cardano, Polkadot, etc.

De ‘d’ in de term dApp is slechts om aan te geven dat het een ‘decentralized App’ is.

Wat kan je ermee?

Als consument zijnde kan je zelf niet direct iets met dit project doen. Het is geen Metaverse, Gaming, NFT Marketplace of ander type app waar je iets mee kan doen. Het is een layer 1 blockchain die nog verder gaat dan de reeds bestaande blockchains. Voor ontwikkelaars is dit bijzonder interessant en wel om o.a. de volgende reden.
De meeste van de momenteel bestaande layer 1 blockchains bieden slechts 2 tot 3 programmeertalen waaruit een ontwikkelaar kan kiezen om een dApp te ontwikkelen.
QANplatform maakt een snelle acceptatie mogelijk door integraties te bouwen met bestaande, veelgebruikte en geliefde programmeertalen (alle Linux Kernel-compatibele talen) , DevOps-technologieën (Docker, Kubernetes) , grote cloudplatforms (Amazon AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform…) , Indexering en Oracle API’s (Chainlink, Band Protocol).
Alle projecten die vandaag bijvoorbeeld op Ethereum draaien, zoals DEXes, NFT’s en DeFi-oplossingen, kunnen eenvoudig migreren naar het Quantum-resistente QANplatform. Hieronder zie je een vergelijking van QANplatform ten opzichte van andere layer 1 blockchains.

Een hybride blockchain?

Een hybride blockchain kan het best worden gedefinieerd als een blockchain die probeert het beste deel van zowel privé blockchain- als openbare blockchain-oplossingen te gebruiken. De meeste blockchains zijn alleen openbaar of privé. Er is een gebrek aan hybride oplossingen, wat zeer belangrijk is voor massale acceptatie door ondernemingen.

———-
  • QANplatform is een hybride blockchain.
  • QANplatform zal ook een privé-blockchain en een openbaar blockchain-gedeelte hebben.
  • Gebruikers kunnen beslissen welke gegevens van privé-blockchain naar openbare blockchain worden gepost.

Moet je nou wel of niet kopen nu?

Allereerst is dit geen financieel advies, maar puur mijn mening. 

Zoals je hier kan zien op CoinMarketCap is het project sinds de lancering redelijk in waarde gestegen met als ATH (all time high) een prijs van zo’n $0,19 per token.

Het is een redelijke med/low-cap altcoin dus dat brengt altijd meer risico met zich mee. Aan de andere kant is er potentiëel ook veel meer mee te verdienen. Dit risico moet je zelf afwegen.

2022 wordt een spannend jaar voor QANplatform. De lancering van QAN TestNet is gepland voor 17 januari 2022. Gevolgd door extra functie-add-ons vóór de lancering van de QAN openbare blockchain (MainNet) in 2022. QAN zal een meertalige smart-contract-campagne en een subsidieprogramma voor ecosysteemontwikkeling lanceren vóór de QAN MainNet-lancering om ontwikkelaars aan boord te brengen om kwantumbestendige: slimme contracten, DApps, DeFi-oplossingen, NFT’s, tokens, Metaverse bovenop het QAN-blockchainplatform te bouwen en de acceptatie te stimuleren.

Dit project is naar mijn mening een investering voor de langere termijn. Zelf heb ik een kleine investering in dit project gedaan en ik sluit niet uit dat ik dit verder ga uitbreiden in 2022.
Hou er altijd rekening mee dat een altcoin als dit ook na een flinke bearmarkt ten onder zou kunnen gaan.

De tijd zal het leren.

Wat ga ik doen?

Sowieso de ontwikkelingen van dit project in de gaten houden. Daarvoor gebruik ik Twitter en Telegram waar ik de officiële kanalen volg.

Zoals ik hierboven al eerder aangaf sluit ik niet uit dat ik mijn positie in QAN verder ga uitbreiden, maar dat is geheel afhankelijk van de ontwikkeling van het project en de algehele crypto markt de komende maanden.

Waar kan ik Bitcoin of andere altcoins kopen?

Voor beginners is Bitvavo de makkelijkste manier om crypto te kopen.

Daarnaast maak ik gebruik van Binance, KuCoin en Gate.

Bekijk hier alle projecten die ik zelf in bezit heb. Doe wel eerst je eigen onderzoek! De lijst is niet helemaal up-to-date, maar geeft wel een beeld.

Let op: Dit is geen investeringsadvies, maar slechts informatief bedoelt.

Stap voor stap begeleiding

Hieronder zie je een stap-voor-stap video hoe je een account aanmaakt op Bitvavo en je eerste aankoop kan doen.

Welke cryptomunten kunnen potentieel hard stijgen?

Mocht je het spannend en leuk vinden om de potentiële cryptoparels van de komende jaren te ontdekken dan raad ik je aan om snel een kijkje te nemen. Dit is wel de meest risicovolle investering die je kan doen, maar kan potentieel ook de meest winstgevende zijn.

Disclaimer

Op deze website wordt geen financieel advies gegeven. Kennis van Crypto is geen financieel adviseur. Doe altijd eerst zelf onderzoek voordat je gaan investeren of schakel desnoods een professional in die je verder kan helpen. Kennis van Crypto kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld. Ik laat je de richting zien die voor mij heeft gewerkt, echter geeft dat natuurlijk geen garanties. Jij bent als enige verantwoordelijk voor investeringen die je doet en het geld wat je daarmee verdient of verliest.

Deze website is puur tot stand gekomen door persoonlijk enthousiasme in de crypto-wereld en eigen ervaringen door de jaren heen. Ik merkte veel interesse van vrienden en familie en ik geloof dat deze technologie de toekomst heeft. Via deze website wil ik starters in de crypto-wereld informeren wat er mogelijk is en de basiskennis meegeven.

Je kan deze website het beste zien als mijn persoonlijke crypto reis die ik met jullie deel.

Je zult op deze website affiliate-links tegenkomen naar andere websites die interessante cursussen, workshops, e-handleidingen, hardware wallets, etc aanbieden.

Je zal dan doorgelinkt worden naar betrouwbare partners van Kennis van Crypto. Kennis van Crypto krijgt vervolgens een kleine vergoeding wanneer je een aankoop doet. Daarmee wil ik deze website bekostigen en verder uitbouwen om de crypto-beginner te helpen.