NFT EVOLUTIE

Veel meer dan een statische afbeelding op de blockchain.
Leer traden met NFT'sChainlink (LINK) kopen

Wat is een NFT?

Eerst even een korte uitleg wat nou een NFT is. 

Deze uitleg van AllesOverCrypto is kort en duidelijk:

Een non-fungible token, afgekort als NFT, is een token dat iets unieks vertegenwoordigt. Wanneer iets fungible is, betekent het dat het makkelijk vervangbaar is. Het is dus iets dat niet per se uniek en identiek is. Als voorbeeld kunnen we bijvoorbeeld een briefje van 5 euro geven. Of een flesje Heineken. Dit zijn geen unieke items: van hetzelfde item zijn er ontzettend veel van.

Wanneer iets non-fungible is, betekent het dus dat het juist het tegenovergestelde van fungible is. Het is iets dat uniek en identiek is; er is er maar één van. Denk bijvoorbeeld aan een kaartje voor een voetbalwedstrijd. Er zijn natuurlijk meerdere voetbalkaartjes van dezelfde wedstrijd, maar op jouw kaartje staat een code, naam en zitplaats waardoor jouw kaartje uniek is. Je zou bijvoorbeeld niet met het kaartje van iemand anders binnen kunnen komen.

Het is nu dan ook een stuk makkelijker om uit te leggen wat een non-fungible token is. Een non-fungible token is dus een token die iets unieks vertegenwoordigt. Stel dat je datzelfde voetbalkaartje zou tokenizen, is het een non-fungible token. De token vertegenwoordigt namelijk een unieke activum.

Dynamische NFT (dNFT). 

De onderstaande teksten en afbeeldingen zijn van een Twitter bericht van Michael Robinson, een ontwikkelaar bij Chainlink. Chainlink (LINK) is te koop op o.a. KuCoin, Bitvavo, Gate en Binance

De volgende stap in de evolutie van NFT’s is nog maar net begonnen. Een dynamische NFT is een NFT die kan veranderen op basis van externe omstandigheden.

Wijzigingen in de NFT-metadata worden gecodeerd in het smart contract dat wordt bijgewerkt wanneer aan vooraf gedefinieerde voorwaarden wordt voldaan.

NFT’s kunnen op oneindig veel manieren worden geprogrammeerd.

Bijvoorbeeld:

Je Tesla Model 3 kan worden ‘getokenized’ als een dNFT met metadata die wordt bijgewerkt om de onderhoudsgeschiedenis, kilometerstand, ongevallen rapportages, marktwaarde en van allerlei andere info weer te geven.

Meer dNFT voorbeelden.

De metagegevens van een dNFT die je huis vertegenwoordigt, kunnen veranderen om de onderhoudsgeschiedenis, eerdere verkopen en leeftijd weer te geven.

Winkels kunnen robuuste, automatisch uitvoerende loyaliteitsprogramma’s bouwen door gebruik te maken van Chainlink-services binnen dNFT’s.

BlockchainGaming-projecten kunnen dNFT’s maken die in-game-personages vertegenwoordigen die automatisch worden bijgewerkt.

Zoals wanneer de speler een bepaalde hoeveelheid gespeelde tijd heeft behaald of andere mijlpalen in de voortgang van de speler.

Maak je eigen dNFT.

De volgende stap in de evolutie van NFT’s is nog maar net begonnen. Dynamische NFT’s (dNFT’s) breiden de ontwerpruimte voor NFT’s uit door hun vermogen om zich in de loop van de tijd aan te passen en te veranderen of als reactie op het voldoen aan vooraf gedefinieerde voorwaarden.

Breng uw NFT’s tot leven! Deze Masterclass Smart Contract Automation laat je zien hoe je een dynamische NFT maakt en de updates van de metadata automatiseert met behulp van Chainlink Keepers.

Chainlink Keepers maakt hyperbetrouwbare voorwaardelijke uitvoering van elke slimme contractfunctie mogelijk. Met Chainlink Keepers kunt je echt autonome en gedecentraliseerde dynamische NFT’s bouwen.

Waar kan ik Bitcoin of andere altcoins kopen?

Voor beginners is Bitvavo de makkelijkste manier om crypto te kopen.

Daarnaast maak ik gebruik van Binance, KuCoin en Gate.

Bekijk hier alle projecten die ik zelf in bezit heb. Doe wel eerst je eigen onderzoek! De lijst is niet helemaal up-to-date, maar geeft wel een beeld.

Let op: Dit is geen investeringsadvies, maar slechts informatief bedoelt.

Stap voor stap begeleiding

Hieronder zie je een stap-voor-stap video hoe je een account aanmaakt op Bitvavo en je eerste aankoop kan doen.

Welke cryptomunten kunnen potentieel hard stijgen?

Mocht je het spannend en leuk vinden om de potentiële cryptoparels van de komende jaren te ontdekken dan raad ik je aan om snel een kijkje te nemen. Dit is wel de meest risicovolle investering die je kan doen, maar kan potentieel ook de meest winstgevende zijn.

Disclaimer

Op deze website wordt geen financieel advies gegeven. Kennis van Crypto is geen financieel adviseur. Doe altijd eerst zelf onderzoek voordat je gaan investeren of schakel desnoods een professional in die je verder kan helpen. Kennis van Crypto kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld. Ik laat je de richting zien die voor mij heeft gewerkt, echter geeft dat natuurlijk geen garanties. Jij bent als enige verantwoordelijk voor investeringen die je doet en het geld wat je daarmee verdient of verliest.

Deze website is puur tot stand gekomen door persoonlijk enthousiasme in de crypto-wereld en eigen ervaringen door de jaren heen. Ik merkte veel interesse van vrienden en familie en ik geloof dat deze technologie de toekomst heeft. Via deze website wil ik starters in de crypto-wereld informeren wat er mogelijk is en de basiskennis meegeven.

Je kan deze website het beste zien als mijn persoonlijke crypto reis die ik met jullie deel.

Je zult op deze website affiliate-links tegenkomen naar andere websites die interessante cursussen, workshops, e-handleidingen, hardware wallets, etc aanbieden.

Je zal dan doorgelinkt worden naar betrouwbare partners van Kennis van Crypto. Kennis van Crypto krijgt vervolgens een kleine vergoeding wanneer je een aankoop doet. Daarmee wil ik deze website bekostigen en verder uitbouwen om de crypto-beginner te helpen.