DAO Maker:

Investeren in nieuwe crypto-projecten
Crypto Masterclasscrypto kopen op bitvavo

Wat is DAO Maker?

DAO Maker begon in 2018 als een zelf gefinancierd project met als doel een lanceerplatform te zijn voor startups om financiering te ontvangen en te evolueren in een gedecentraliseerde, veilige en autonome omgeving. Sinds de oprichting zijn ze uitgegroeid tot een van de grootste ecosystemen van meer dan 75.000 particuliere beleggers die geïnteresseerd zijn in het financieren van beginnende crypto projecten van hoge kwaliteit.

Bij financiering via DAO Maker lopen beide partijen – investeerders en start-ups – minder risico. Het project heeft veel succes geboekt door een startup-platform te worden voor veelbelovende cryptoprojecten, met een totale marktwaarde van het incubatieproject van 1,1 miljard dollar. Veel projecten zijn gestart via DAO Maker, wat het potentieel van het platform benadrukt.

Waarom DAO Maker?

Als je op zoek bent naar de meest lucratieve manier om geld te verdienen met crypto investeringen dan moet je er als een van de eerste bij zijn. Dat betekent namelijk dat je de coins/aandelen het goedkoopst kan bemachtigen en je dus potentieel de meeste winst maakt wanneer het grote publiek toegang krijgt tot het project. Vroeg betrokken zijn bij projecten brengt natuurlijk ook een risico met zich mee wanneer een project op niks uitloopt of gewoon simpelweg niet bij grote publiek in de smaak valt.

Gelukkig komen op DOA Maker niet zomaar willekeurige projecten te staan, maar zijn alle projecten zeer grondig geanalyseerd, is er een uitgebreide whitepaper met alle informatie te lezen.

Hoe werkt DAO Maker?

Het is een vrij complex en hoogdrempelig platform, maar ik zal proberen een hele simpele versie te geven. DAO Maker werkt met een soort loterij systeem, je hebt dus geen garantie dat je ook daadwerkelijk één van de gelukkige bent om in te stappen in het project. Er zijn 2 instapmogelijkheden, via de SHO of de SEED. Ik leg het hieronder uit.

SHO staat voor Strong Holder Offering, de tokenverkoop van de projecten die worden gepromoot op het DAO Maker-platform en voorbehouden aan de DAO-tokenhouders.

Naast de SHO lanceerde DAO Maker DAO Maker SEED, speciale seed-rondes waarmee het aantal beschikbare toewijzingen aanzienlijk kan worden vergroot, waardoor een groot aantal mensen kan deelnemen aan de verkoop.

Hoe doe ik mee?

 • Je maakt eerst een account aan op DAO Maker.
 • Je koppelt vervolgens een MetaMask Wallet of andere wallet aan het platform. (heb je die niet, zou je die ook eerst moeten aanmaken).

Je hebt 2 verschillende investeringen nodig om deel te kunnen nemen aan de nieuwe tokenverkoop. USDC token als voorfinanciering/investering en DAO token als “loterij ticket”.

 • Om deel te nemen aan SHO’s moet je de minimaal vereiste aantal USDC tokens vooraf hebben gestort. Dit kan per SHO verschillen, dus zorg ervoor dat je de vereisten controleert. Meestal is de minimale investering 500 USDC, maar kan ook 2000 USDC zijn.
 • Vervolgens transfer je het aantal USDC dat je wilt investeren naar je DAO Pad account. Je mag maximaal 10.000 USDC storten. Dit kan je terugboeken wanneer je wilt of op “pre-funded” laten staan als je in de toekomst aan andere SHO mee wilt doen.
 • Daarnaast heb je een soort “loterij ticket” nodig om een kans te maken dat je mee mag doen. Dat werkt d.m.v. DAO Power. Je moet minimaal 500 DAO tokens hebben om mee te kunnen doen. Hoe meer DAO tokens je hebt, hoe meer kans je maakt.
 • DAO tokens kan je op verschillende manieren kopen. Via CEX (Centralized Exchanges) als KuCoin of Gate.io, maar ook via DEX, (Decentralized Exchanges) bijvoorbeeld Uniswap.
 • Deze DAO token vergrendel je vervolgens in je “DAO kluis” zodat je recht hebt op DAO Power, je “loterij ticket”.

Levert dat wel wat op?

Zoals je ziet heb je al een flinke investering nodig om uberhaupt mee te mogen doen. Minimaal 500 USDC (+/- €420) en minimaal 500 DAO (op moment van schrijven is DAO €2,00 per token), dus zo’n €1000 aan DAO tokens.

In totaal heb je dus al minimaal zo’n kleine €1500 nodig, wat serieus geld is.

Stel het is je gelukt om mee te doen en je hebt je project aangekocht. Het gaat erom dat je er uiteindelijk winst mee kan maken als je het verkoopt. Zodra een project verhandeld wordt op een beurs (exchange) schiet de prijs vaak omhoog. Zorg dat je dan je coins op de desbetreffende beurs hebt staan waar de coin verhandeld worden en pak je winst.

Voorbeeldprojecten:

Ternoa

 • Public sale: $0.008
 • Koers na beursgang: +/- $0.13
 • Dan is je investering x16 gegaan.

Lossless Protocol token

 • Public sale: $0.077
 • Koers na beursgang: +/- $0.52
 • Dan is je investering x7 gegaan.

 

Wil je echt goed voorbereid zijn? Volg dan deze gratis online training!

Disclaimer

Op deze website wordt geen financieel advies gegeven. Kennis van Crypto is geen financieel adviseur. Doe altijd eerst zelf onderzoek voordat je gaan investeren of schakel desnoods een professional in die je verder kan helpen. Kennis van Crypto kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld. Ik laat je de richting zien die voor mij heeft gewerkt, echter geeft dat natuurlijk geen garanties. Jij bent als enige verantwoordelijk voor investeringen die je doet en het geld wat je daarmee verdient of verliest.

Deze website is puur tot stand gekomen door persoonlijk enthousiasme in de crypto-wereld en eigen ervaringen door de jaren heen. Ik merkte veel interesse van vrienden en familie en ik geloof dat deze technologie de toekomst heeft. Via deze website wil ik starters in de crypto-wereld informeren wat er mogelijk is en de basiskennis meegeven.

Je kan deze website het beste zien als mijn persoonlijke crypto reis die ik met jullie deel.

Je zult op deze website affiliate-links tegenkomen naar andere websites die interessante cursussen, workshops, e-handleidingen, hardware wallets, etc aanbieden.

Je zal dan doorgelinkt worden naar betrouwbare partners van Kennis van Crypto. Kennis van Crypto krijgt vervolgens een kleine vergoeding wanneer je een aankoop doet. Daarmee wil ik deze website bekostigen en verder uitbouwen om de crypto-beginner te helpen.