FUD

Fear, Uncertainty, and Doubt
Crypto Masterclasscrypto kopen op bitvavo

Deze term staat zeker in de top 5 van meest gebruikte crypto termen.

Staat voor “angst, onzekerheid en twijfel”. Het idee is om de gedachte/mening van iemand te veranderen door strategisch informatie te publiceren die bedoeld is om negatieve emotionele reacties op te wekken.

Mainframe-computerarchitect en ondernemer Gene Amdahl wordt vaak geprezen voor het populariseren van de term in de jaren tachtig. Hij gebruikte het om te beschrijven hoe de IBM-verkopers van die tijd de producten van concurrenten afschilderden als onbetrouwbaar.

FUD ontstaat vaak wanneer de markt zich in een bullish fase bevindt. Wanneer de prijs van een cryptocurrency stijgt, verdeelt deze beleggers meestal in twee categorieën.

1. Investeerders die geloven dat de prijzen zullen blijven stijgen.

2. Degenen die bang zijn voor overgewaardeerde prijzen.

Vals nieuws en negatieve meningen over projecten, start-ups of bedrijven verschijnen meestal wanneer hun coins of tokens stijgen, waardoor investeerders en klanten het vertrouwen verliezen en gaan verkopen. In wezen is FUD gericht op angst bij beleggers. 

In crypto termen verwijst FUD specifiek naar alles dat de bedoeling heeft om “angst, onzekerheid en twijfel” in cryptocurrencies te verspreiden, met name Bitcoin. De afgelopen jaren hebben de reguliere media en instellingen, ondanks de aanzienlijke groei van Bitcoin in prijs en acceptatiegraad, herhaaldelijk kritiek geuit op de geloofwaardigheid van Bitcoin. Je leest bijvoorbeeld heel vaak dat Bitcoin weer gigantisch is gedaald, nieuwe diepte heeft bereikt en veel verlies heeft gemaakt. Terwijl Bitcoin sinds zijn bestaan alleen maar aan waarde is toegenomen.

FUD kan ook betekenen dat mensen worden ontmoedigd om deel te nemen aan de cryptocurrency-business, zodat de prijzen laag blijven en goedkoop ingekocht kan worden. 

Om FUD te “voorkomen” zou je vooral bezig moeten zijn met DYOR.

Wil je echt goed voorbereid zijn? Volg dan deze gratis online training!

Disclaimer

Op deze website wordt geen financieel advies gegeven. Kennis van Crypto is geen financieel adviseur. Doe altijd eerst zelf onderzoek voordat je gaan investeren of schakel desnoods een professional in die je verder kan helpen. Kennis van Crypto kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld. Ik laat je de richting zien die voor mij heeft gewerkt, echter geeft dat natuurlijk geen garanties. Jij bent als enige verantwoordelijk voor investeringen die je doet en het geld wat je daarmee verdient of verliest.

Deze website is puur tot stand gekomen door persoonlijk enthousiasme in de crypto-wereld en eigen ervaringen door de jaren heen. Ik merkte veel interesse van vrienden en familie en ik geloof dat deze technologie de toekomst heeft. Via deze website wil ik starters in de crypto-wereld informeren wat er mogelijk is en de basiskennis meegeven.

Je kan deze website het beste zien als mijn persoonlijke crypto reis die ik met jullie deel.

Je zult op deze website affiliate-links tegenkomen naar andere websites die interessante cursussen, workshops, e-handleidingen, hardware wallets, etc aanbieden.

Je zal dan doorgelinkt worden naar betrouwbare partners van Kennis van Crypto. Kennis van Crypto krijgt vervolgens een kleine vergoeding wanneer je een aankoop doet. Daarmee wil ik deze website bekostigen en verder uitbouwen om de crypto-beginner te helpen.