Angst om iets te missen (Fear Of Missing Out). Dit gebeurt meestal wanneer de waarde van cryptocurrency zo snel groeit dat mensen zich zorgen maken dat ze de kans om geld te verdienen zullen missen, waardoor de prijs van elk token hoger wordt.

Dit verwijst naar gevoelens van angst of de gedachten dat andere mensen een positieve of unieke ervaring beleven terwijl jij deze mist. Dit is een veel voorkomend fenomeen in sociale media. Veel mensen delen alleen de positieve en leuke ervaringen uit hun leven op sociale media, waardoor de lezers van dat bericht zich verdrietig of ontevreden voelen over hun eigen ervaringen. In de context van financiële markten en handel verwijst FOMO naar de angst die handelaren of beleggers voelen vanwege het missen van potentieel lucratieve investerings- of handelsmogelijkheden. FOMO komt vooral veel voor wanneer aandelen of in dit geval crypto-koersen in relatief korte tijd aanzienlijk zijn gestegen.

Hierdoor kunnen mensen beslissingen nemen op basis van emotie (angst om iets te missen) in plaats van logica en redenering. Voor ongedisciplineerde particuliere beleggers is dit vooral gevaarlijk, omdat het meestal leidt tot het kopen van te dure cryptomunten, wat leidt tot een groter risico op financieel verlies.

Wil je echt goed voorbereid zijn? Volg dan deze gratis online training!

Disclaimer

Op deze website wordt geen financieel advies gegeven. Kennis van Crypto is geen financieel adviseur. Doe altijd eerst zelf onderzoek voordat je gaan investeren of schakel desnoods een professional in die je verder kan helpen. Kennis van Crypto kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld. Ik laat je de richting zien die voor mij heeft gewerkt, echter geeft dat natuurlijk geen garanties. Jij bent als enige verantwoordelijk voor investeringen die je doet en het geld wat je daarmee verdient of verliest.

Deze website is puur tot stand gekomen door persoonlijk enthousiasme in de crypto-wereld en eigen ervaringen door de jaren heen. Ik merkte veel interesse van vrienden en familie en ik geloof dat deze technologie de toekomst heeft. Via deze website wil ik starters in de crypto-wereld informeren wat er mogelijk is en de basiskennis meegeven.

Je kan deze website het beste zien als mijn persoonlijke crypto reis die ik met jullie deel.

Je zult op deze website affiliate-links tegenkomen naar andere websites die interessante cursussen, workshops, e-handleidingen, hardware wallets, etc aanbieden.

Je zal dan doorgelinkt worden naar betrouwbare partners van Kennis van Crypto. Kennis van Crypto krijgt vervolgens een kleine vergoeding wanneer je een aankoop doet. Daarmee wil ik deze website bekostigen en verder uitbouwen om de crypto-beginner te helpen.