API3 (API3)

Het portaal tussen Real-World data en web 3.0!
API3 kopen op KuCoinAPI3 kopen op Binance

Wat is API3?

Bij het bouwen van programma’s of applicaties gebruiken ontwikkelaars vaak bestaande API’s om een ​​dataset of service over te dragen naar een nieuw project zonder het wiel opnieuw uit te vinden en alle code helemaal opnieuw te schrijven. Zo kan een weer-app op je telefoon via een API actuele gegevens verzamelen over realtime weersomstandigheden. API’s zijn de bouwstenen van veel moderne applicaties en software die we dagelijks gebruiken.

Een probleem dat zich heeft voorgedaan – een probleem dat API3 probeert op te lossen – is dat de meeste API’s zijn gebouwd voor ecosystemen van gecentraliseerde applicaties, gegevens en financiële diensten, en niet werken in de wereld van blockchains en dApps zelf.

De missie van API3 is om bestaande API’s werkbaar te maken met de decentralisatiestandaarden van Web 3.0 – dit zonder al te veel last te leggen op API-providers of dApp-ontwikkelaars. Je wilt tenslotte niet dat ze hun API opnieuw moeten bouwen.

Chainlink killer?

API3 is niet direct een Chainlink killer, maar eerder een concurrent die het op een andere manier aanpakt. 

Chainlink werkt namelijk als een soort tussenpersoon die de connectie verzorgt tussen de API’s van off-chain data en de on-chain smart contracts. Maar dat is eigenlijk in strijd met één van de bestaansredenen van blockchaintechnologie, namelijk het overbodig maken zoveel mogelijk tussenpersonen. Tussenpersonen krijgen mogelijk dan teveel macht en een monopoliepositie. Dat zorgt weer voor centralisatie en dat is juist niet wat de bedoeling is.

API3 legt de oplossing bij de API-of dataleverancier. Zij die de API en de data aanleveren, worden node (dus onderdeel van het blockchainnetwerk). Dat zal zorgen voor meer decentralisatie én concurrentie op het netwerk.

Wat kan je ermee?

In de kern biedt API3 de mogelijkheid voor API-providers om eenvoudig hun eigen oracle-nodes te gebruiken . Hierdoor kunnen ze hun gegevens on-chain, zonder tussenpersoon, verstrekken aan elke gedecentraliseerde app (dApp) die geïnteresseerd is in hun diensten.
Web3 is de grootste groeimogelijkheid voor bedrijven sinds het internet. Airnode is de gemakkelijke weg naar Web3, ontwikkeld door API3.

De kern van dit mechanisme is Airnode, een open-source oracle-node. Het is ontworpen om eenvoudig te worden geïmplementeerd door elke API-provider met nagenoeg geen noodzakelijk onderhoud. Dankzij Airnode kunnen dApp-ontwikkelaars slimme contracten schrijven om te communiceren met de on-chain-gegevens van API-providers.

Airnode is ontworpen met mechanismen om de on-chain of off-chain zorgen van API-providers weg te nemen. Het set-and-forget-framework van Airnode draait helemaal om het gemak van implementatie.

API3 token en DAO.

Het API3-token is de native utility-token van API3 en is het centrale mechanisme voor betalingen en beheer in de API3 DAO. De dApps die het dAPI-netwerk gebruiken, betalen hiervoor een abonnementsgeld uitgedrukt in API3.

API3 is het native token van het API3-project. Het geeft de tokenhouders het recht om deel te nemen aan het beheer van het API3-ecosysteem via de API3 DAO. Om aandelen in de API3 DAO te genereren moeten tokenhouders de API3-tokens inzetten in de dekkingspool, die hen ook toegang geeft tot wekelijkse stakingsbeloningen.

Moet je nou wel of niet kopen nu?

Allereerst is dit geen financieel advies, maar puur mijn mening. 

Zoals je hier kan zien op CoinMarketCap is het project sinds de lancering flink in waarde gestegen met als ATH (all time high) een prijs van zo’n $9,42 per token.

Het is een redelijke med-cap altcoin dus dat brengt altijd meer risico met zich mee. Aan de andere kant is er potentiëel ook veel meer mee te verdienen. Dit risico moet je zelf afwegen.

Persoonlijk heb ik veel kunnen verdienen met API3 gezien de enorme prijs-pieken de afgelopen weken/maanden. Nadat API3 op Binance werd aangeboden schoot de prijs omhoog en daarna kwam weer een natuurlijke correctie.

Dit project is naar mijn mening ook een investering voor de langere termijn en zal ik altijd in mijn portfolio houden en aanvullen als de tijd weer is aangebroken.

Conclusie.

De noodzaak om nauwkeurige externe gegevens te verstrekken aan on-chain-omgevingen is een essentieel element voor het creëren van krachtige gedecentraliseerde apps, platforms en marktplaatsen. De Oracle API-gateway van API3 is bedoeld om een ​​frictieloos raamwerk te bieden om API-providers daarbij te helpen. 

Door de rol van tussenpersonen te verminderen en het voor dataproviders gemakkelijk te maken om hun eigen knooppunten te beheren, kan API3 meer inkomsten in de handen van dataproviders leggen – een vooruitzicht dat nog meer providers kan stimuleren om het gedecentraliseerde landschap te adopteren en eraan deel te nemen. 

Met gedecentraliseerd bestuur en een geavanceerde DAO, democratiseert de benadering van API3 om een ​​concurrerende data-orakeloplossing te worden de toegang tot informatie in het blockchain-ecosysteem.

Waar kan ik Bitcoin of andere altcoins kopen?

Voor beginners is Bitvavo de makkelijkste manier om crypto te kopen.

Daarnaast maak ik gebruik van Binance, KuCoin en Gate.

Bekijk hier alle projecten die ik zelf in bezit heb. Doe wel eerst je eigen onderzoek! De lijst is niet helemaal up-to-date, maar geeft wel een beeld.

Let op: Dit is geen investeringsadvies, maar slechts informatief bedoelt.

Stap voor stap begeleiding

Hieronder zie je een stap-voor-stap video hoe je een account aanmaakt op Bitvavo en je eerste aankoop kan doen.

Welke cryptomunten kunnen potentieel hard stijgen?

Mocht je het spannend en leuk vinden om de potentiële cryptoparels van de komende jaren te ontdekken dan raad ik je aan om snel een kijkje te nemen. Dit is wel de meest risicovolle investering die je kan doen, maar kan potentieel ook de meest winstgevende zijn.

Disclaimer

Op deze website wordt geen financieel advies gegeven. Kennis van Crypto is geen financieel adviseur. Doe altijd eerst zelf onderzoek voordat je gaan investeren of schakel desnoods een professional in die je verder kan helpen. Kennis van Crypto kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld. Ik laat je de richting zien die voor mij heeft gewerkt, echter geeft dat natuurlijk geen garanties. Jij bent als enige verantwoordelijk voor investeringen die je doet en het geld wat je daarmee verdient of verliest.

Deze website is puur tot stand gekomen door persoonlijk enthousiasme in de crypto-wereld en eigen ervaringen door de jaren heen. Ik merkte veel interesse van vrienden en familie en ik geloof dat deze technologie de toekomst heeft. Via deze website wil ik starters in de crypto-wereld informeren wat er mogelijk is en de basiskennis meegeven.

Je kan deze website het beste zien als mijn persoonlijke crypto reis die ik met jullie deel.

Je zult op deze website affiliate-links tegenkomen naar andere websites die interessante cursussen, workshops, e-handleidingen, hardware wallets, etc aanbieden.

Je zal dan doorgelinkt worden naar betrouwbare partners van Kennis van Crypto. Kennis van Crypto krijgt vervolgens een kleine vergoeding wanneer je een aankoop doet. Daarmee wil ik deze website bekostigen en verder uitbouwen om de crypto-beginner te helpen.