Constellation Network (DAG)

Wat is Constellation Network? Een gedistribueerde infrastructuur die Big Data en blockchain verbindt.
Constellation Network kopen

Waarom Constellation Network?

Dit gaat een vrij pittige uitleg worden, maar probeer erbij te blijven. Als je ook maar een klein beetje begrijpt wat Constellation Network te bieden heeft en wat de mogelijkheden zijn begrijp je waarom dit een big deal is.

Constellation positioneert zichzelf als de Blockchain voor de Big Data-markt. Constellation is van mening dat een blockchain-achtige oplossing de perfecte oplossing is voor een organisatie die gecentraliseerde netwerkbeveiligingsbedreigingen wil minimaliseren en waar gegevens cruciaal zijn voor missies en operaties.

Systeembeperkingen, en in het bijzonder schaalbaarheid, behoren tot de belangrijkste problemen die de vooruitgang van blockchain tegenwoordig beïnvloeden. Sinds de lancering heeft Constellation het schaalbaarheidsprobleem aangepakt dat massale acceptatie in grote namen zoals Bitcoin of Ethereum belemmert.

Het originele netwerk van Constellation, Hypergraph genaamd, brengt een gedistribueerde, schaalbare, foutvermijdende, volledige node-implementatie naar toepassingen op consumentenniveau. Terwijl andere coins nog steeds de eenvoudige smart-contract architectuur gebruiken.

Korte video uitleg 

Hoe doen ze dat dan?

Constellation Network is een infrastructuur die de twee opkomende technologieën verbindt: Big Data en blockchain.

Het netwerk richt zich op het bieden van een efficiënte oplossing voor de grootste uitdagingen waar tal van bestaande systemen aanzienlijk problemen mee hebben, waaronder de snelheid, schaalbaarheid en alle economische prikkels die DApps teweeg brengen.

Dankzij het protocol dat het systeem volgt, kan de blockchain een oneindig aantal transacties per seconde schalen.

Het meest unieke kenmerk van Constellation Network is dat het een Layer-0 protocol is. Dat wil zeggen dat deze blockchain als het ware onder alle andere blockchain-ecosystemen valt (Bitcoin, Ethereum, Cardano, Solana, Avalanche, etc zijn Layer-1 protocols). 

In tegenstelling tot Layer 1-protocollen die in de meeste blockchains bestaan, stimuleert de Layer-0 protocol de verbinding tussen gebruikers en een vloeiende stroom door alle ecosystemen.

Belangrijkste kenmerken van Constellation Network (DAG)

  • Verbeterde beveiliging. Door afstand te nemen van gecentraliseerde systemen wordt het netwerk niet meer blootgesteld aan het enige punt van kwetsbaarheid. Bovendien stelt Constellation de organisatie in staat om te kiezen tussen off-chain en on-chain databeheer.
  • Oneindig schaalbaarheid. DAG-technologie biedt nieuwe manieren om transacties te verwerken, die momenteel niet mogelijk zijn in traditionele systemen. Hypergraph verschilt van alle andere doordat het horizontaal schaalt, het schaalt oneindig en is ontworpen om alle gegevens van de wereld te verwerken. Er is absoluut geen limiet!
  • Gemak van adoptie. Constellation richt zich op JVM en Scala als de belangrijkste programmeertalen, met meer dan 9 miljoen ontwikkelaars wereldwijd, om de ontwikkeling van nieuwe applicaties te vereenvoudigen. Hun doel is om ingenieurs uit te rusten met nieuwe schaalbare infrastructuurtechnologieën om cyberbeveiliging voor big data te bieden.
  • Tokenomics. Tokenized doorvoer op het Constellation-netwerk, waarmee de waarde van gegevens aan een token kan worden gekoppeld. Hoewel basistransacties gratis blijven, is voor het verwerken en uitwisselen van big data de DAG token vereist als betaling/beloning voor knooppunt-operators.
Technisch gezien is $DAG het financiële kanaal van het Constellation Network. Het maakt naadloze uitwisseling en interactie mogelijk tussen de verschillende kanalen en knooppunten die deel uitmaken van het netwerk. $DAG verbindt de componenten van het netwerk met elkaar en zorgt ervoor dat ze zich tot elkaar kunnen verhouden.

Waar kan ik Constellation Network (DAG) kopen?

Constellation Network (DAG) is te koop via het handelsplatform KuCoin.

Lees ook even de info over KuCoin op deze pagina.

Let op: Dit is geen investeringsadvies, maar slechts informatief bedoelt.

Welke cryptomunten kunnen potentieel hard stijgen?

Mocht je het spannend en leuk vinden om de potentiële cryptoparels van de komende jaren te ontdekken dan raad ik je aan om snel een kijkje te nemen. Dit is wel de meest risicovolle investering die je kan doen, maar kan potentieel ook de meest winstgevende zijn.

Disclaimer

Op deze website wordt geen financieel advies gegeven. Kennis van Crypto is geen financieel adviseur. Doe altijd eerst zelf onderzoek voordat je gaan investeren of schakel desnoods een professional in die je verder kan helpen. Kennis van Crypto kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld. Ik laat je de richting zien die voor mij heeft gewerkt, echter geeft dat natuurlijk geen garanties. Jij bent als enige verantwoordelijk voor investeringen die je doet en het geld wat je daarmee verdient of verliest.

Deze website is puur tot stand gekomen door persoonlijk enthousiasme in de crypto-wereld en eigen ervaringen door de jaren heen. Ik merkte veel interesse van vrienden en familie en ik geloof dat deze technologie de toekomst heeft. Via deze website wil ik starters in de crypto-wereld informeren wat er mogelijk is en de basiskennis meegeven.

Je kan deze website het beste zien als mijn persoonlijke crypto reis die ik met jullie deel.

Je zult op deze website affiliate-links tegenkomen naar andere websites die interessante cursussen, workshops, e-handleidingen, hardware wallets, etc aanbieden.

Je zal dan doorgelinkt worden naar betrouwbare partners van Kennis van Crypto. Kennis van Crypto krijgt vervolgens een kleine vergoeding wanneer je een aankoop doet. Daarmee wil ik deze website bekostigen en verder uitbouwen om de crypto-beginner te helpen.