Bitcoin naar $200.000!?

Zitten we er met de kerst warmpjes bij?
Bitcoin kopen op Bitvavo

Waar staan we nu?

Tijdens het schrijven van dit bericht staat Bitcoin op $62,005.41. Zo’n 4% lager dan de hoogste waarde die we ooit hebben gezien bij Bitcoin in april dit jaar (2021).

Wat is nu een belangrijke oorzaak waarom het nu weer zo lekker lijkt te gaan met Bitcoin?

De Amerikaanse SEC (Securities and Exchange Comission) staat op het punt om goedkeuring te verlenen aan een aantal Bitcoin futures ETF’s. Iets waar tot nu toe Amerikanen nog geen toegang tot hadden. In Europa kunnen we dit al wel, Amerika loopt wat dat betreft nog een beetje achter.

Een ETF is een bijzonder eenvoudig, veilig en transparant beleggingsinstrument die je direct via een reguliere effectenbeurs kunt verhandelen zonder dat je hoeft te bekommeren om de aangekochte bitcoins zelf. De bitcoins worden door het fonds zelf in speciaal beveiligde Bitcoin wallets opgeslagen. (https://www.bestebank.org/bitcoin/etf/)

Wat zeggen de statistieken?

Om te bepalen waar we naartoe kunnen gaan is het belangrijk om ook te kijken waar we vandaan komen. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst natuurlijk, maar er zit wel een herkenbaar patroon in waar we naar kunnen kijken.

  • Na de 2013 bull run was de Bitcoin bodem zo’n $220 dollar
  • Na 2017 bull run was die bodem zo’n $3.400 dollar.

Beide bodems kwamen in de buurt van de twee Fibonacci-lijnen. (Dit is een wiskundige berekening die kan worden toegepast voor het bepalen van support of resistance levels). Je ziet hieronder een analyse van TechDev

Als we dan kijken naar de markt in 2021 lijkt het erop dat de bodem voor nu dus op $60.000 komt te liggen.

Moet je nou wel of niet kopen nu?

Allereerst is dit geen financieel advies, maar puur mijn mening. Ik baseer mijn mening en acties op statistieken uit het verleden en de gebeurtenissen van dit moment op macro niveau.

Op dit moment kopen nu is denk ik altijd goed. Over 10 jaar lachen we om de prijzen waar we nu om twijfelen. Op Bitvavo kan je als beginner makkelijk je crypto kopen. Ik heb een stap voor stap begeleiding video gemaakt om je daarmee te helpen. Die staat onderaan deze pagina.

Het scenario wat ik verwacht voor komend half jaar is als volgt.

Tegen de kerst is Bitcoin zo’n minimaal $135.000 en dan worden de altcoins ook meegetrokken in de periode die volgt, dan stijgt Bitcoin in Q1 2022 nog een beetje door, waarschijnlijk tot wel $150.000 of misschien wel $200.000. Daarna komt er een flinke bear markt en zal Bitcoin support vinden rond de $60.000.

Wat ga ik doen?

Ik ga in ieder geval geleidelijk altcoins verkopen naar stable-coins en een groot gedeelte (zo’n 75%) van mijn winst daarmee veilig stellen. Exacte verkoopmomenten heb ik niet vastgesteld, maar belangrijke punten voor mij zijn wanneer Bitcoin 100k, 125k, 150k etc. bereikt.

Daarna is het tijd om geduldig te wachten op de bearmarkt en om vervolgens weer geleidelijk te gaan terugkopen/herinvesteren/etc.

Dit baseer ik op de info en statistieken die je kunt vinden op Look into Bitcoin en van allerlei andere technische analysten die ik volg. 

Uiteraard is het ook belangrijk om te kijken wat het hele algemene sentiment is rondom crypto. Er komt een heleboel nieuw geld aan doordat Amerika straks toegang krijgt tot Bitcoin ETF’s. Daarnaast gaan alle particuliere investeerders last van FOMO krijgen als Bitcoin het nieuws weer gaat domineren en er nieuwe records gebroken gaan worden.

Waar kan ik Bitcoin of andere altcoins kopen?

Voor beginners is Bitvavo gewoon de makkelijkste manier om crypto te kopen.

Bekijk hier alle projecten die ik zelf in bezit heb. Doe wel eerst je eigen onderzoek! De lijst is niet helemaal up-to-date, maar geeft wel een beeld.

Let op: Dit is geen investeringsadvies, maar slechts informatief bedoelt.

Stap voor stap begeleiding

Hieronder zie je een stap-voor-stap video hoe je een account aanmaakt op Bitvavo en je eerste aankoop kan doen.

Welke cryptomunten kunnen potentieel hard stijgen?

Mocht je het spannend en leuk vinden om de potentiële cryptoparels van de komende jaren te ontdekken dan raad ik je aan om snel een kijkje te nemen. Dit is wel de meest risicovolle investering die je kan doen, maar kan potentieel ook de meest winstgevende zijn.

Disclaimer

Op deze website wordt geen financieel advies gegeven. Kennis van Crypto is geen financieel adviseur. Doe altijd eerst zelf onderzoek voordat je gaan investeren of schakel desnoods een professional in die je verder kan helpen. Kennis van Crypto kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld. Ik laat je de richting zien die voor mij heeft gewerkt, echter geeft dat natuurlijk geen garanties. Jij bent als enige verantwoordelijk voor investeringen die je doet en het geld wat je daarmee verdient of verliest.

Deze website is puur tot stand gekomen door persoonlijk enthousiasme in de crypto-wereld en eigen ervaringen door de jaren heen. Ik merkte veel interesse van vrienden en familie en ik geloof dat deze technologie de toekomst heeft. Via deze website wil ik starters in de crypto-wereld informeren wat er mogelijk is en de basiskennis meegeven.

Je kan deze website het beste zien als mijn persoonlijke crypto reis die ik met jullie deel.

Je zult op deze website affiliate-links tegenkomen naar andere websites die interessante cursussen, workshops, e-handleidingen, hardware wallets, etc aanbieden.

Je zal dan doorgelinkt worden naar betrouwbare partners van Kennis van Crypto. Kennis van Crypto krijgt vervolgens een kleine vergoeding wanneer je een aankoop doet. Daarmee wil ik deze website bekostigen en verder uitbouwen om de crypto-beginner te helpen.