Bitcoin of andere Crypto Kopen?

Simpele en korte uitleg voor het kopen van crypto zoals Bitcoin, Ethereum en andere cryptocurrency coins via een account op Bitvavo, KuCoin, Gate of Binance.

 

Voldoende informatie tot je genomen? Klaar om de eerste stap te zetten en over te gaan tot aankoop van een cryptocurrency? Het is bijna zover! Wellicht wil je echt dieper erin duiken, dan zou je het beste een Crypto Masterclass kunnen volgen of wellicht ben je benieuwd naar potentiële pareltjes voor het komende jaar.

Crypto MasterclassCrypto parels

Waar kan ik ze kopen?

Voordat ik je hieronder ga laten zien waar je je eerste cryptocurrency kan kopen wil ik met klem benadrukken dat het belangrijk is om even de tijd ervoor te nemen. Het is geen rocket-science, maar aangezien het om jouw zuurverdiende geld gaat is het belangrijk om het met zorg te regelen en alle stappen goed te doorlopen. Toen ik in 2017 mijn eerste investeringen deed was het allemaal een stuk omslachtiger nog, tegenwoordig is het al veel toegankelijker gemaakt.

Als je een beter begrip hebt van de gebruikte technologie en wat onderzoek hebt gedaan naar een aantal projecten, kun je een lijst maken van de munten waarvan je denkt dat ze interessant zijn.

Je kunt bij tientallen verschillende aanbieders en beurzen in cryptocurrencies investeren. Onthoud dat de cryptocurrency markt erg volatiel is. Prijzen kunnen snel dalen, maar ook snel stijgen. 

Zelf heb ik meerdere accounts bij aanbieders van cryptomunten. Hieronder zal ik wat meer uitleg geven over de 4 aanbieders waar ik een actief account heb.

Het gaat om Bitvavo, KuCoin, Gate en Binance

Bitvavo: Makkelijkste manier om crypto te kopen en de laagste kosten. Betalen kan met iDEAL. Wel wat beperkt qua aanbod.

KuCoin: Eén van snelst groeiende crypto handelsbeurzen. Voordeel is dat er naast grote, bekende projecten ook veel nieuwe projecten op te vinden zijn die niet op andere platformen te koop zijn. Je kan ook betalen met iDEAL!

Gate: Mijn favoriet als het gaat om nieuwe, low cap projecten naast de grote projecten. Zeer betrouwbaar platform dat al sinds 2013 actief is.

Binance: Grootste crypto platform ter wereld. Zeer veel keus en handelen voor beginners en professionals.

Binance

Binance is momenteel het grootste crypto-platform ter wereld en is erg populair bij handelaren in cryptocurrency. Het platform biedt geweldig veel keuze, is geschikt voor beginners en ervaren handelaren, en heeft al het papierwerk en vergunningen. Tegenwoordig kan je in Binance direct met iDeal betalen, maar ook allerlei andere betaalmethodes zijn beschikbaar. De keus in verschillende soorten cryptomunten is gigantisch, dus mocht je willen investeren in projecten die niet beschikbaar zijn bij andere aanbieders dan is de kans groot dat je ze hier wel kan vinden.

In 2018 toen ik mijn crypto aankopen deed heb ik dit via Litebit en Bitvavo gedaan en vervolgens naar mijn wallet adressen op Binance gestuurd om ermee te handelen. Dit doe ik met regelmaat, dus vandaar dat ik ook mijn cryptomunten op Binance heb staan.

Je kan jezelf registreren met een emailadres of mobiele nummer. Beide methodes spreken voor zich, maar hieronder heb ik kort de registratie per stap beschreven. 

Registeren op Binance:

 1. Bezoek de officiële website van Binance (https://www.binance.com)
 2. Volg op de registratiepagina de instructies op het scherm en voer het e-mailadres en wachtwoord in die voor het account zullen worden gebruikt. 
 3. Nadat je op [Registreren] hebt geklikt, selecteer je de opties die bij je situatie passen.
 4. Nadat je hebt geklikt, stuurt het systeem een ​​verificatiecode naar je e-mailadres, die 30 minuten geldig is. Log in op je e-mailadres om de verificatiecode te controleren en op tijd in te voeren.
 5. Nadat je de verificatiecode heeft ingevoerd, wordt de volgende pagina weergegeven om aan te geven dat je je hebt geregistreerd.

Opmerking: zorg ervoor dat je voor de veiligheid van je eigen account tweefactorauthenticatie (2FA) inschakelt nadat je voor de eerste keer bent ingelogd. Zowel Google 2FA als SMS 2FA zijn beschikbaar.

  KuCoin

  KuCoin werd gelanceerd in 2017 en is een wereldwijde cryptocurrency-platform die een verscheidenheid aan handelsopties biedt voor zijn 6 miljoen gebruikers. KuCoin beweert het meest geavanceerde beveiligingsniveau te bieden en een keuze uit bijna 400 cryptocurrencies. Ondanks dat het meerdere functies heeft, is het erg geschikt voor beginners, met een stijlvolle en gebruiksvriendelijke interface. De beurs rekent ook een van de laagste kosten in de crypto-industrie.

  Net als elke andere beurs, streeft KuCoin ernaar om zijn gebruikers in staat te stellen zijn online platform of mobiele applicatie te gebruiken om verschillende cryptocurrencies te kopen, verkopen en veilig op te slaan. Aanmelden is een eitje en je kan ook nog eens geld storten met iDEAL.

  Registreren op KuCoin

  Je kan je aanmelden via je PC/laptop, maar ook je mobiel. Er is nagenoeg geen verschil. Hieronder de uitleg als je het via je mobiel doet.

  1. Selecteer de landcode (+31) in geval van Nederland.
  2. Voer je telefoonnummer in en klik op SEND SMS
  3. Voer de code in die je per SMS hebt ontvangen.
  4. Stel je wachtwoord in (zelf heb ik een LastPass Premium account voor al mijn wachtwoorden beheer).
  5. Lees en accordeer de Terms of Use om verder te gaan
  6. Klik op Sign-Up om je aanmelding definitief te maken.

  Opmerking: zorg ervoor dat je voor de veiligheid van je eigen account tweefactorauthenticatie (2FA) inschakelt nadat je voor de eerste keer bent ingelogd. Zowel Google 2FA als SMS 2FA zijn beschikbaar.

  Bitvavo

  Bitvavo is de beste keuze voor zowel beginners en ervaren cryptocurrency-handelaren en met meer dan 50 cryptocurrencies is er keus genoeg. Met Bitvavo heb ik halverwege 2018 een aantal aankopen van cryptomunten gedaan. Bitvavo is sinds eind 2020 officieel geregistreerd bij de Nederlandse Bank.

  Het is niet alleen de goedkoopste broker van Europa (met transactiekosten tot maximaal 0,25% per transactie), maar je kunt ook gemakkelijk geld storten en opnemen met een Europese IBAN-bankrekening. Steeds meer handelaren schakelen over naar Bitvavo. 

  Bekijk hier de actuele kosten die Bitvavo hanteert per storting en trade.

  Het aanmaken van een account en je eerste cryptomunten kopen is net zo simpel als een account aanmaken op bol.com en een product bestellen.

  Je kunt eenvoudig en snel een Bitvavo-account aanmaken door de volgende stappen uit te voeren:

  1. Ga naar registreren.
  2. Verifieer je emailadres.
  3. Voer de gevraagde persoonlijke gegevens in.
  4. Verifieer je identiteit.
  5. Stort geld op je rekening.

  Onderstaande stappen worden als optioneel aangegeven door Bitvavo, maar ik zou je willen adviseren om dit direct te regelen.:

  1. Verifieer je telefoonnummer.
  2. Schakel tweefactorauthenticatie in.

  Na het voltooien van de bovenstaande stappen is je account klaar voor gebruik en kun je direct beginnen met het kopen van cryptomunten.

  Gate

  Gate.io is een van de oudste cryptocurrency-uitwisselingen die sinds 2013 in China actief is. Nadat het in 2017 werd omgedoopt tot Gate.io, is het een van de snelstgroeiende cryptocurrency-platforms, met toonaangevende platforms voor initiële handelsproducten (IEO), talrijke cryptocurrencies, leveraged margin trading, margin lending en andere geavanceerde financiële diensten.

  Als je een beginner bent zou ik dit platform nog even links laten liggen. Het is niet mogelijk om fiat geld te storten, dus je moet via een andere exchange je cryptomunten hiernaartoe sturen voordat je ermee kan handelen. Zelf gebruik ik KuCoin vaak voor het aankopen van de stablecoin USDT en verstuur ik die naar mijn wallet op Gate.

  Ga naar Gate

  1. Klik op “Registreren” in de rechterbovenhoek van de startpagina.
  2. Vul je gebruikersnaam, e-mailadres in en kies een sterk wachtwoord.
  3. Voer de verificatiecode in en klik op de optie “Account maken”
  4. Vul het registratieformulier aan de rechterkant van de pagina in om je account aan te maken.
  5. Controleer of er een verificatie-e-mail van gate.io in je e-mailinbox staat en activeer je account.

  Opmerking: zorg ervoor dat je voor de veiligheid van je eigen account tweefactorauthenticatie (2FA) inschakelt nadat je voor de eerste keer bent ingelogd. Zowel Google 2FA als SMS 2FA zijn beschikbaar.

  Disclaimer

  Op deze website wordt geen financieel advies gegeven. Kennis van Crypto is geen financieel adviseur. Doe altijd eerst zelf onderzoek voordat je gaan investeren of schakel desnoods een professional in die je verder kan helpen. Kennis van Crypto kan op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld. Ik laat je de richting zien die voor mij heeft gewerkt, echter geeft dat natuurlijk geen garanties. Jij bent als enige verantwoordelijk voor investeringen die je doet en het geld wat je daarmee verdient of verliest.

  Deze website is puur tot stand gekomen door persoonlijk enthousiasme in de crypto-wereld en eigen ervaringen door de jaren heen. Ik merkte veel interesse van vrienden en familie en ik geloof dat deze technologie de toekomst heeft. Via deze website wil ik starters in de crypto-wereld informeren wat er mogelijk is en de basiskennis meegeven.

  Je kan deze website het beste zien als mijn persoonlijke crypto reis die ik met jullie deel.

  Je zult op deze website affiliate-links tegenkomen naar andere websites die interessante cursussen, workshops, e-handleidingen, hardware wallets, etc aanbieden.

  Je zal dan doorgelinkt worden naar betrouwbare partners van Kennis van Crypto. Kennis van Crypto krijgt vervolgens een kleine vergoeding wanneer je een aankoop doet. Daarmee wil ik deze website bekostigen en verder uitbouwen om de crypto-beginner te helpen.

  Welke cryptomunten kunnen potentieel hard stijgen?

  Mocht je het spannend en leuk vinden om de potentiële cryptoparels van de komende jaren te ontdekken dan raad ik je aan om snel een kijkje te nemen. Dit is wel de meest risicovolle investering die je kan doen, maar kan potentieel ook de meest winstgevende zijn.